2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 30. maaliskuuta 2020

Kieltolaki ja toksinen passiivisuus

Montakohan salakapakkaa Suomessa on tällä hetkellä? Istuminen kahviloissakin on jo todettu liijjan vaaralliseksi.

"Nyt ei ole oikea aika kyseenalaistaa virkavaltaa," sanoo pääministeri. Sanan "virkavalta" kohdalla oli jokin muu ilmaus, mutta tuotahan sillä tarkoitetaan: vallanpitäjiä ei saa kyseenalaistaa.

Kyseenalaistamisen aika on aina – ja varsinkin tällaisena aikana. Me olemme de facto fasistivaltiossa juuri nyt, ja kaikki oikeudet, jotka vapaaehtoisesti annamme pois, jäävät osittain tai kokonaan valtiolle tästä eteenpäin. Reichstag palaa jokaisen pihalla juuri nyt.

Juuri nyt meillä on orjien oikeudet. Kuten meidän pitäisi muistaa, vapautettujen orjien oli aikanaan hyvin vaikea suhtautua vapauteensa; totuttu turvallisuus oli mennyttä. Piti ottaa vastuuta. Orjien ei tarvitse; he vain tekevät mitä käsketään.
---
En ole juuri seurannut Richard Grannonia, koska hän enimmäkseen keskittyy puhumaan narsismin uhrien selviytymisestä, ja tuo asia on vähän turhankin paljon tapetilla – mutta Grannon puhuu monesti silti asiaa. 

Tässä videossa törmäsin käsitteeseen "toksinen passiivisuus", jonka tyyppi ehkä kehitti lennossa liittäen puolikkaan leimakirvestä toiseen ominaisuuteen. Jokatap, hän puhuu siitä, miten moni luovuttaa oman valtansa jollekulle, jonka kokee auktoriteetiksi – pienentäen itsensä. Miten moni valitsee sivustakatsojan ja toistenpalvelijan roolin omassa elämässään.

Grannon on hyvin selvillä siitä, mikä määrä manipulointia juuri tähän koronahörhöilyyn kuuluu – ja miten tiukempaa karanteenia kaipailevat ovat taannuttaneet itsensä lapseksi, joka ei kykene tekemään omia ratkaisuja, vaan luovuttaa kaiken päätösvallan jollekulle jonka on kritiikittömästi nostanut jalustalle kuin minkä tahansa epäjumalan.

Tämä asia tulee vain sivulauseessa ja rivien väleissä esiin – kun aiheena varsinaisesti on aikuiseksi kasva(tta)misen dynamiikka –, mutta selvästi asia on viimeaikaisissa videoissa yhä ennemmän pyrkinyt pintaan – ja kysymyshän tässä kaikessa kriisiparkumisessakin on siitä, haluatko olla aikuinen vai lapsi:


Ei kommentteja: