2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 23. joulukuuta 2019

Tekniikan Korkeajännitys

Tänään jatkaa perusteetonta otsonijoikausta Tekniikan Maailma – tuo jokapojan luottopiplia:

”Joku” vuotaa Kiinassa ilmakehään voimakasta kasvihuonekaasua, ja se voi lykätä otsonikerroksen toipumista lähes 20 vuodella

Nasan mukaan pohjoinen pallonpuolisko otsonin suhteen näytti viimeisimmän tiedon mukaan tältä:
Jos Kiina fuskaa CFC:tä – ja jos se vaikuttaa otsonimäärään – voisi kuvitella, että otsonia olisi vähiten nimenomaan Kiinan yllä, mutta kun ongelma on hirmu luotettavasti paikannettu maan itäosiin, ja näemme että niillä seuduilla on enemmän otsonia kuin missään muualla... Joku voisi vaikka hiukan tarkastella narratiivin paikkansapitävyyttä.

Jos Nasan [jostain syystä kirjoitin kahteen otteeseen "Nato"... Ehkä alitajuisesti yritin kertoa jotain?] tietotaito riittäisi siihen, että se osaisi tehdä grafiikan, jossa palloa voi pyöritellä, huomattaisiin hyvin nopeasti, että otsonia yleisesti ottaen on vähiten päiväntasaajan seudulla – ja tilanne vaihtelee kausittaisesti ilmavirtausten mukaan, eikä varsinaista otsoniaukkoa ole missään. Mutta sellainen kuva ei tukisi kerrontaa, joten Nasassa ei ATK-tukihenkilöille ole ilmeisesti opetettu niin monimutkaista interaktiivisuuskoodausta.

Onneksi samana päivänä olemme saaneet luettavaksemme myös, miten maailman nuorin pääministeri hakee inspiraationsa julkisuudenkipeiden vanhempiensa traumatisoiman teinin – joka tuskin ymmärtää planetaaristen mekanismien päälle juuri mitään – tantrumeista. Hienoa että fiktiivinen larppailu on maamme toimitusjohtajan mielestä prioriteettilistan kärkipäässä (heti ulkomailta kuskattavien ihmisten jälkeen), ja saamme maksaa elämästämme kohtapuoliin vielä vähän enemmän, koska verotushan on ratkaisu kaikkeen aina.

Ihan sydäntä lämmittää se, että kypsät näkökannat toimivat kirkuvina seireeneinä loistavana majakkana tämän valtiolaivamme odysseiassa – jonka navigoinnin logiikkaan on allekirjoittaneen helppo luottaa kuin (jää)vuoreen. Ja kun herkeämättömät vallan vahtikoiratkin kiehnäävät näiden fiktioiden kyljessä, ei voi muuta kuin täysin palkein hoilata hoosiannaa. Kiitti hei tosi paljon! Teidän herkeämätön tarkkanäköisyytenne antaa syvän varmuuden siitä, että kaikki on todella hyvin hanskassa ja mikään ei voi mennä pieleen.

Ei kommentteja: