2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 9. joulukuuta 2019

Selkäydinreaktorit

Maailman nuorin pääministeri? Tähänkö pitäisi suhtautua positiivisesti? Ja siihen, että hallitus koostuu valtaosin naisista?

Aloitukseni saattaa aiheuttaa selkäydinreaktion, jossa päällimmäisenä lilluu suuttumus, joka aiheutuu oletuksesta, joka hyvin saattaa sinkoilla viimeaikaisia iskusanoja – joita en tähän referoi; jokainen tietää mistä puhun.

Selkäydinreaktioissa on piirre, johon kannattaisi kiinnittää huomiota: projisoit toiseen ihmiseen yleisen idean, joka ei ole omasi. Useimmiten tähän piirteeseen ei todellakaan kiinnitetä huomiota, koska on kiire tuomita, kiire loitontaa itsensä mahdollisimman kauas siitä, josta ei ole edes ehditty muodostaa selkeää kuvaa. 

Selkäydinreaktio on paniikkireaktio. Paniikissa ei ajatella, ainoastaan reagoidaan. Jos paniikin annetaan pitkittyä, seuraa yleensä todella huonoja päätöksiä. 

Knoppeja, jotka aivan varmasti aiheuttavat selkäydinreaktioita – jotka eivät ole mielipidekysymyksiä, mutta joihin suhtaudutaan sellaisina: 1) Ihmisen aivot eivät ole vielä (läheskään) täysin kehittyneet 18-vuotiaana. 2) Naisen aivot kehittyvät nopeammin kuin miesten, mutta 3) miehen aivot kehittyvät pidemmälle.

Taklataan tässä kohtaa pari selkäydinreaktiota. Jos olet mies, hihkaiset todnäk: "Haa, mies on siis viisaampi kuin nainen!" Jos olet nainen, lienet melko sydämistynyt väitteen implikaatioista. Molemmat ovat siis selkäydinreaktioita, ja sellaisina liian kerkeitä.

Gaussin käyrällä miesten distribuutio levittäytyy laajemmalle: turboahdetuimmat idiootit ovat miehiä, samoin kuin nerokkaimpien aivojen kantajat. Naiset ovat keskimäärin tolkullisempia kuin miehet – mutta miehet ovat johtavissa asemissa siksi, että miehen aivoilla näkee kokonaiskuvan selkeämmin (ja piittaamattomammin).

4) Ympärileikattujen miesten aivot kehittyvät vähemmän pitkälle kuin ympärileikkaamattomien. Tämä näkyy erityisesti empatiavajeena. Juutalaiset ympärileikataan vauvoina, muslimit puberteetissa. Stereotyyppisesti katsottuna: juutalaiselle koko maailma on pelkkä vitsi, kun taas muslimi suhtautuu kaikkeen aivan liian vakavasti. Jos tämän karrikoidun jaottelun hahmottaminen tuottaa vaikeuksia, et oletettavasti jaksa punnertaa selkäydinreaktion läpi objektiivisuuden puolelle.

Täysi-ikäinen ei ole sama asia kuin aikuinen. Yhteiskunta on sitä murrosikäisempi, mitä nuoremmat ihmiset päästetään päättäville paikoille. Jos "vastuullisen median" otsikoissa kukkii ilmastopaniikki; jos Euroopanneuvosto julistaa ilmastohätätilan; jos otsikoissa kirkuvat "rajut tilitykset", "kauhunhetket", "vihapuhe", "liikuttumiset", "paha kolesteroli", "paha rasva" – mikä tahansa tunteisiin vetoava retoriikka... Sillä pyritään pitämään syvällinen ajattelu minimissään – koska huudeltava agenda ei kestä lähempää tarkastelua (ninq yhtään!) hajoamatta tomuksi kuin mikä tahansa muukin muumio.

Ihmiset, ihan tolkuimmatkin, eivät erota propagandaa todellisuudesta – koska sitä on juntattu selkäytimeen viimeistään esikoulusta saakka. Oppivelvollisuus on velvollisuus siksi, että ajattelevia ihmisiä on vaikea kontrolloida. Säyseä ihminen muokataan lapsesta saakka istumaan riveissä, kulkemaan jonoissa – olemaan tekemättä sitä mikä olisi mielenkiintoista. Kun kontrolloidaan kroppa, ennen pitkää kontrolloidaan myös ajatukset.

Me haluamme tietää kaikesta kaiken, mutta sen sijaan meille työnnetään narratiiveja, jotka pitää opetella ulkoa, jotta päihimme ei mahdu todellista ajattelua.

---

...Journalistiemme herkeämättömän valppauden ansiosta tiedämme tänään, että joku sveitsiläinen osti Hitlerille kuuluneen hatun, jotteivät pelottavat uusnatsit saisi sitä.
Euroopan keskellä sijaitseva omalakinen Sveitsi – joka ei kuitenkaan kuulu Euroopan Unioniin –, on omalakisen ("lasten hyväksikäyttö on rikos vain jos siitä jää kiinni") Vatikaanin (jonka ykkösmies on jesuiittojen ["jeesuksen armeija"] ykkösmiehen alainen) jatke.
Se on hattu. Hattu, jota kohdellaan (epä)pyhänä reliikkinä – joka toimitettiin Israeliin, jonka yhteiskunta toimii täsmälleen niin kuin natsisaksan väitettiin toimineen: ghettoja, keskitysleirejä, "rodullista" diskriminointia, naapurivaltioihin hyökkäilyä. Siionistit ovat uusnatseja. Juutalaisuus suurelta osin vastustaa siionismia.
Israel on Britannian (Kauppakomppanian, jonka päämaja on Lontoon Cityssä, joka ei kuulu Lontooseen eikä Britanniaan) jatke – vähän niin kuin Hong Kong [joka kuuluu mutta ei kuulu Kiinalle], tai Washington DC [joka sekään ei tokikaan kuulu Yhdysvaltoihin]). Ei virallisesti, mutta käytännössä.
Holokausti on – ei kokonaan, mutta suurelta osin – puppua. Mutta tässähän on se ultimaattinen selkäydinreaktion paikka: mitä räikeämpään valheeseen ihmiset saadaan uskomaan, sen vaikeampi on vakuuttaa kyseessä olleen valhe – joka alkoi jo reilusti ennen ensimmäistä maailmansotaa.
Tämä leppoisa heppu bongattiin väitetysti Argentiinasta joskus viiskeetluvulla. ÄfBeeIin prujut kyseisen itsensä ampuneen kaiffarin muiluttamisesta on löydettävissä ihan kyseisen viraston nettiarkistosta, jos ei selkäydinreaktio pistä vastaan...
Koko ihmiskunta toimii murrosikäisen logiikalla. Tai ehkä uhmaikäisen. Vai missä iässä tapahtuukaan se oivallus, että voimme vaikuttaa toisten tekemisiin viskomalla jotain johonkin ja huutamalla?

Tähän liittyen (viittellisesti ehkä oikeahko) kuva, jota en tässä kohtaa avaa; ihan vain aivoille askaretta:
Tämä malli ei ole uusi, vaan itse asiassa ikivanha. Mutta tietenkään se ei voi olla totta, koska siitä ei ole kerrottu koulussa – koska koulussahan kerrotaan tosia asioita?
---

...Herkeämättömät journalistimme ovat valistaneet myös, miten joku taitelija äskettäinn ilmeisesti tuhosi toisen "taiteilijan" teoksen syömällä. Tämä hirmukalliiksi arvioitu "taideteos" oli seinään teipattu banaani. ...Miksi tästä ylipäätään kirjoitetaan? Minkä takia seinään teipattu banaani kiinnostaa ketään? Yhtään? Mitä tarkoittaa "totuuden jälkeinen aika"? Ei sillä projisoinnin kanssa ole mitään tekemistä?

1 kommentti:

kasbach kirjoitti...

Imeisesti tuo banaanitaideperformanssi oli itse asiassa nerokas viraalipläjäys, jonka loppukaneettina seinään "taideteoksen" tilalle ilmaantui teksti "Epstein did not kill himself". Tämän tulin lukeneeksi valtavirtamediasta, joka tekee kaikkensa ollakseen käsittelemättä todellisia ihmiskauppiaita, joille Epstein oli vain yksi monista luksusbordellien pyörittäjistä.