2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Koukussa fabulointiin

Metamfetamiinista iso epidemia Afganistanissa – maassa jo valmiiksi valtava huumeongelma

Maassa tosiaan on valtava huumeongelma – sitä kutsutaan Yhdysvalloiksi:
Kahdeksantoista vuotta luonnonvarojen ryöstämistä valheellisilla premisseillä.

Kuka tämän "uutisen" on kirjoittanut? Ei näemmä kukaan; m'olen hirmu yllättynyt. Alalaidasta löytyy kirjaimet AFP. Joku voisi kysyä miksi Agence France Presse kirjoittaa Viiskulman propagandaa – mutta siinähän lopulta harhautuisi kysymään, miksi MTV3 julkaisee Viiskulman propagandaa, joten ei kannata kysellä liikoja ettei hämmenny.
Kun afganistanilaisen Naqibullahin sisko kuoli Taleban-liikkeen [ei amerikkalaisten? Oletko, nimetön toimittaja, ihan varma ettei Naqibullahin sisko kuollut amerikkalaisten] iskussa kaksi vuotta sitten, suru oli niin valtava, ettei hän tiennyt miten selviäisi siitä. Sitten tuttu mies tarjosi hänelle ainetta, joka miehen mukaan helpottaisi oloa, mutta ei aiheuttaisi riippuvuutta.
– Alkuun pidin siitä. Mutta sitten synkempi puoli tuli esiin. Aloin seota, minusta tuli väkivaltainen ja hyökkäsin perheeni kimppuun, Naqibullah, 34, kertoo nyt.
Tutun tarjoama aine oli metamfetamiinia, syvää riippuvuutta aiheuttavaa huumetta, jota vielä muutama vuosi sitten ei Afganistanissa juurikaan tavattu. Tilanne on kuitenkin muuttunut nopeasti.
Miksiköhän tilanne on muuttunut nopeasti? Osaako kukaan arvata?
Lääkäreiden mukaan metamfetamiinikauppiaat käyttävät häikäilemättömiä taktiikoita asiakkaita haaliakseen.
Ihanko näin? Valtaavatko tekosyiden nojalla vieraita valtioita? Pukeutuvatko valkoisiin takkeihin ja nimeävät myymänsä huumeet "lääkkeiksi" – joita jokaisen on velvollisuus kroppaansa tunkea? Tekevätkö he myymistään tuotteista laittomia sekä käyttää että myydä – koska kieltolaki kummasti pistää aina potkua bisneksiin – ja sitten myyvät niitä asiakkaille, jotka ovat ensin pakottaneet asiakkaikseen?
Alkuun synteettistä huumetta salakuljetettiin lähinnä naapurimaasta Iranista, jossa sen valmistamiseen käytetään esimerkiksi flunssalääkkeistä tuttua pseudoefedriiniä. Ibn Sinaan hiljattain saapunut Sulaiman, 25, kertoo, että hän aloitti amfetamiinin käytön juuri Iranissa asuessaan.
Ah? Iranissa? Hetkinen, enkös minä ole lukenut jotain tästä Iranista? Eikös se ole se vaarallinen diktatuuri, joka hyvin vakavasti uhkaa maailmanrauhaa, vaikkei olekaan pariinsataan vuoteen hyökännyt rajojensa ulkopuolelle – toisin kuin vaikkapa Israel, joka tekee sitä lähestulkoon päivittäin, tai Yhdysvallat, joka todellakin on tehnyt sitä viimeiset sata vuotta ihan joka ainoa päivä. Mutta jatketaan ihmeessä tätä hirmu yksityiskohtaista tarinaa:
Sittemmin metamfetamiinia on ryhdytty valmistamaan Afganistanissa erään paikallisen kasvin avulla. Kansainvälisesti huolena on, että huume alkaa levitä ulkomaille samoja salakuljetusreittejä kuin oopiumi, jonka maailmanlaajuisesta määrästä Afganistan tuottaa nykyisin 90 prosenttia.
"...samoja salakuljetusreittejä kuin oopiumi," hmm...
Myös Taleban-liike on sekaantunut tuottoisaan bisnekseen. Lokakuussa ainakin 30 siviiliä kuoli, kun Yhdysvallat pommitti Talebanin huumelaboratorioita Länsi-Afganistanissa.
Jep. Talebanin huumelaboratorioita pommittivat. Siellä olivat talebanit huumeita tekemässä – mitä emme voi todistaa koska pommitimme paikan maan tasalle. Valitettavasti siinä tuli samalla – tällä kertaa – tapettua 30 siviiliä, eikä vaikkapa 57 siviiliä, tai 26 siviiliä. 30 siviiliä – koska taistelemme väsymättömästi huumeita sekä pelon aiheuttamista vastaan tappamalla siviilejä ihan missä päin maailmaa hyvänsä. Kutsumme tätä "puolustautumiseksi".

Esittääkö nimetön toimittaja minkäänlaista analyysia siitä, että tämän edelleen jatkuvan, yhä yltyvän, valheellisiin perusteisiin nojaavan, ennen kaikkea siviilejä jatkuvasti tappavan invaasion hyökkääjänä on valtio, joka sijaitsee ihan eri mantereella? Joka käyttää nimenomaan huumeita sekä toimintansa rahoittamiseen että sen propagoimiseen?

Hitsi MTV3, huippujournalismia taas kerran. Kiitti, oikein tosi paljon hei. Kaikki on nyt paljon viisaampia.

Ei kommentteja: