2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 21. joulukuuta 2019

Fennoskandia palaa vaikka Etelänavanhan pitäisi

Taisin juuri äskettäin mainita siitä, miten uutisten jankkaamista harjoitetaan taajuudella, jossa saman jutun variaatiot ehtivät melkein unohtua. Vaikutus on suunnilleen: "Niin, joo, olenkin joskus kuullut tuosta jotain." Vahvistetaan tiettyä käsitystä, joka todnäk on painottunut haluttuun suuntaan. Näin muokataan yleistä mielipidettä.

Näemmä syyskuussa juuri kirjoitin otsonikato-uutisoinnista, ja sama asia on jälleen "Tiede"-nimellä kulkevan lehden artikkelissa nostettu tapetille. En edes lähde perkaamaan tuota versiota samasta asiasta, koska sillä vain vahvistetaan harhakuvitelmaa, jossa ihmisen toiminta muka vaikuttaa ratkaisevasti ilmakehään – ja näillä kuvitelmilla sitten taas muilataan infrastruktuuria niin, että voidaan myydä kaikenlaista pakolla. 
"Tännekö tilattiin kuusi helvetin isoa tuulimyllyä? Ei vai? No, tässä ne kuitenkin ovat. Ei huolta, sä olet maksanut ne jo. Tai siis sen osamaksun, johon et tiennyt sitoutuneesi, ensimmäisen erän. Se on moro!."
Se, minkä nämä otsoni'tiede'uutiset jostain syystä jättävät järjestelmällisesti mainitsematta, on se, että kyseinen aukko oli tämän kuun alussa Fennoskandian päällä – joten juuri täällä puski silloin ultravioletti melkoisen suoraan läpi silloin kun aurinko sattuu näkyville tulemaan.
Vihreä on keskimäärä, tummansininen tosi vähän, punainen tosi paljon...

...Mutta siis eikös se aukko ole Etelänavalla? No, riippuu milloin sattuu tilastoja vilkaisemaan. Juuri nyt sekä Fennoskandiassa että Etelänavalla on ihan riittämiin otsonia, mutta kuun alkupuolella etelässä oli enemmän otsonia kuin täällä:
Miksi juuri tällä ei pelotella ihmisiä, jos pelotella halutaan? Voisiko olla, että kirjoittaja ei ole varsinaisesti tutkinut asiaa, vaan ainoastaan resitoi jotain, mitä jostain suunnalta julkaistavaksi työnnetään?

Ei kommentteja: