2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 6. marraskuuta 2019

MIelipidekairausta

Tänään saavat näemmä iltasanomien lukijat eteensä tekemällä tehdyn rillerin:

”Suuren luokan huono uutinen?” – Kairaukset salaisessa tukikohdassa paljastivat, että Grönlannin mannerjää saattaa sulaa odotettua nopeammin

Kun heti otsikon alkuun lykätään kysymysmerkki, voitaisiin huoletta sivuuttaa loput koko jutusta, mutta jatketaan nyt hetki vielä: "saattaa sulaa odotettua nopeammin".

Saattaa. Ehkä. Mahdollisesti. Tai sitten ei.

Jos olisi niin (ei tosin ole), että mannerjää sulaisi odotettua nopeammin, mistä tämä kertoisi? Siitäkö että sulamisnopeutta ei osata arvioida – että odotukset on vedetty alunperin hihasta – ja siis tämänkertainenkin arvio on vain summittainen heitto? Tämä – siis se, että ei tiedetä mitä tehdään – todella olisi huono uutinen, jos tutkimustuloksien tulkintoihin olisi syytä suhtautua emotionaalisella vasteella.

Jos sulamisnopeudet vaihtelevat tutkijan mielipiteestä riippuen, tutkijoiden mielipiteille ei juuri ole syytä laskea painoa.

Jäätiköt sulavat. Sulaessaan ne liikkuvat – koska ne ovat vettä, joka virtaa. Mannerjäiden sulaminen sitten taas ei nosta merenpintaa. Se ei myöskään laske merenpintaa. Merenpinta on noussut samaa tahtia koko mittaushistorian ajan – paitsi että täällä meidän niemellä se laskee, samaa tahtia kuin aina ennenkin. Aivan kuten Grönlannissakin kävisi jos mannerjää sen päältä katoaisi. 

Merenpinnan vaihtelut eivät tapahdu hujauksessa; siitä ehditään kyllä hyvin alta pois ja rakentamaan kaupungit toisaalle. Ja varsinkaan merenpinnan vaihtelut eivät tapahdu ihmisen toimesta.

Se toki on hyvinkin mahdollista, että normaalin katastrofisyklin päätteeksi navat kääntyvät, ja sen jälkeen olemme tehosekoittimessa josta vain kourallinen selviää. Näin todnäk tapahtuukin, ihan koska tahansa, ja sen estämiseksi meillä on yhtä paljon valtaa kuin basilllilla kerrostalon rakentamiseen.

...Joten mistäs sitten hysterisoitaisiin? Näemmä joka lehteen on eksynyt pentagonin mielipide, jonka mukaan ilkeät Venäjä, Kiina ja Iran pyrkivät ratkaisemaan seuraavat pressanvaalit siellä vapauden valtakunnassa, jossa on enemmän vankeja kuin missään muussa maassa.

Päätellen siitä, että otsikot lehdestä toiseen ovat sanasta sanaan samoja, ei liene odotettavissa syväanalyysia siitä, miten jenkkipoijaat ovat pyrkineet vaikuttamaan ihan kaikkien valtioiden ihan kaikkiin vaaleihin – hyvin useasti asein. Koska se ei vissiin ole olennaista?

Kuten tuo Grönlannin Camp David, USSAlla on lukemattomia laittomia pesäkkeitä ympäri maailman. Niin on toki muillakin mailla – Ranska taisi tässä männäpäivänä pommitella Syyriassa (koska vapaus veljeys tasa-arvo) – mutta kun meidän postiluukusta ränkyttävät vallan vahtikoirat eivät millään ikinä kohdista huomiotaan siihen loputtomaan hybridivaikutteluun, joka puskee löyhkänä vastaan aivan kaikkialla... Keppi! Hae keppi! Missä keppi? Ei näy missään! Siiieltä löyty semmonen Grönlannin kairaus! Ai että on hieno!

Ei kommentteja: