2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Astmaatikko, lakkaa hengittämästä (koska ilmasto)

Miten vänkäämällä journalismia voi tehdä?
Astmapiippujen ilmastovaikutus on näemmä yhtä suuri kuin lihansyönnin. Wau. Siis astmaatikotko muuttavat ilmastoa yhtä paljon kuin kaikki lihansyöjät maailmassa?

...Toki tämä otsikko on vitsi jo sikälikin, että lihansyönti aiheuttaa huomattavasti vähemmän näitä pelottavia kaasuja kuin kasvissyönti. Ja paaa.aaaljon vähemmän eroosiota, maaperän köyhtymistä ynnä vesipulaa, mutta mitäpä noista.

"Britanniassa kiinnitettiin huomiota yllättävään seikkaan". Otsikoita saataisiin revittyä aika lailla liukuhihnalta, jos haluttaisiin kiinnittää huomiota "yllättäviin seikkoihin".
»Tutkijat äimistyivät: lattialle pudonneen leivän syöminen ei aiheutakaan välitöntä kuolemaa?! "Tiedämme paremmin vasta parinkymmenen vuoden kuluttua; vaikutus saattaa olla labiili."»
Mutta siis mitä ovat ne "voimakkaat kasvihuonekaasut", joita astmapiipuista löytyy? Vesihöyryä? Ettei vaan olisi vesihöyryä – joka määrällisesti siis on se ylivoimaisesti suurin "kasvihuonekaasu" kaikista pelottavista kasvihuonekaasuista ilmakehässä. Astmapiippujen ilmastovaikutus saattaa ehkä (ja tämä on toki vain maallikon arvio) pikkiriikkisen verran hävitä valtamerien ilmastovaikutukselle.

En todellakaan tarkista, mistä jutussa ollaan horisevinaan, mutta laatujournalismilta vaikuttaa...

Ei kommentteja: