2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 20. syyskuuta 2019

Penaalin terävin kynä

Hesarissa vietetään näemmä "ilmastoviikkoa" – ja sen kunniaksi lehden neropatit ovat infomöösin VTT:n kanssa kehittäneet hiilidioksidikynän. Tai siis -musteen. Siinä on varmaan taputeltu selkää jos toistakin.

Nuorsuomalaisten Päivälehti on luonnollisestikin kaiken järjen vastaisesti yhäti vainen huolissaan ilmaston lämpiämisestä (joka on luonnollisestikin sun syy), vaikka mikään ei tue kyseistä narratiivia.
Vähän jännittää: joko tänä vuonna nostetaan joku taapero ilmastomessiaaksi – koska mitä nuorempi ihminen, sen paremmin hän ymmärtää monimutkaisia systeemejä?
Kun sadot jäävät roudan ja tulvien alle – mikä tarkoittaa ruoan hinnan nousua, ja ennen pitkää nälänhätää siellä sun täällä – nämä maailmanparantajat askartelevat kynän ratkomaan ongelmaa, joka ei ole ongelma.

Mitä ilmeisimmin suuri osa ihmisistä ei edelleenkään hahmota vaikkapa sitä, että ylivoimaisesti suurin "kasvihuonekaasu" on vesihöyry. Tämän "korjaamiseksi" pitäisi kuivattaa valtameret. 

Jos ei ihan noin drastisiin toimiin lähdetä, vaan halutaan keskittyä – niin kuin jostain mielipuolisesta syystä halutaan – sekundääriseen hiilidioksidiin, senkin ylivoimaisesti vaikuttavin "ratkaisu" olisi tappaa kaikki plankton valtameristä. Vasta sitten alkaisi ihmisen hiilijalanjälki erottua kohinasta.

Ja ekosysteemihän on vähän isompi kokonaisuus kuin yksi (elämälle välttämätön) yhdiste.
Vaan mehän elämme allopaattisessa maailmassa, jossa korjataan idiopaattisia oireita [joiden syntymekanismia tai syytä ei siis tunneta] arvauslääkityksellä [jonka vaikutusmekanismi on enemmän tai vähemmän hämärän peitossa].

Niemen Kaiuskin voisi, jos suinkin haluaisi, noudattaa omaa neuvoaan:
[...] on olennaista, että ilmastonmuutokseen liittyvä keskustelu perustuu tutkittuihin faktoihin ja oikeisiin mittakaavoihin. 
...muttei noudata. Tämä on perin yleinen käyttäytymismalli: patistetaan toisia tekemään sitä, mitä itse ei suin surminkaan toteuta. 

Ehkä tämä vain kuuluu ihmisluontoon.

2 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Joopa joo. Pakkoverolla ylläpidetty YLE näyttää hankkivan ilmastoasioissa lausunnon antajaksi aina jonkun alarmistiänkyrän; viimeksi tällä viikolla ilmastopaneelin puheenjohtaja Ollikaisen. Koskaan vahingossakaan ääneen ei päästetä koohotukseen kriittisesti suhtautuvia asiantuntijoita. Korkea olisi aika korvata pakkovero jollain maksukorttisysteemillä, mutta sen odotettavasti alhainen suosio kertoisi harmittavasti, mitä mieltä kansalaiset oikeasti ovat tuutin suoltamasta propagandasta. Pienemmällä budjetilla olisi pakko keskittyä sellaiseen ohjelmatarjontaan, jota kansalaiset itse haluavat. Mutta ei, kansalaisia pitää opettaa ja kasvattaa oikeaan ajatteluun (TM), haluavat he maksaa siitä tai eivät.

kasbach kirjoitti...

Ylehän on alunperinkin perustettu hallituksen propagandatorveksi (niin kuin muutkin yleisradioyhtiöt). Siitä ovela systeemi, että asiakas maksaa siitä, että hänelle valehdellaan, ja kuvittelee kuulevansa objektiivista Totuutta (sama pätee toki lehdistöönkin). Sen takia yleveroa ei koskaan lakkauteta; laitos on totuusministeriö, jota vain kutsutaan vähän neutraalimmalla nimellä.

(Olipa muuten hankala kommentoida; lukemattomia kuvia todistaakseni, "etten ole robotti". Voisiko olla, että näistä asioista puhuminen tehdään mahdollisimman hankalaksi?)