2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 8. helmikuuta 2019

Benghazi 2.0

Tällä kertaa kiteyttää Heikki Aittokoski virallisessa narratiivissa vallitsevan ohipuhumisen – osallistuen siihen yliyksinkertaisia latteuksia toistaen: "Venezuela on pulassa koska sosialismi ei toimi."

Venezuela on ollut pulassa sen jälkeen, kun Chavez valtiollisti maailman suurimmat öljyvarannot. Onko ongelma siis valtiollistaminen, vai mahdollisesti se, että siitä lähtien suurimmat öljy-yhtiöt ovat tehneet mahdollisimman vaikeaksi myydä öljyä? Mikä tässä on sitä sosialismia?

Mikä tekee Madurosta "diktaattorin"? Sekö, että hänet valittiin demokraattisesti toimeensa, vaaleilla joita sadat kansainväliset vaalitarkkailijat kutsuivat puhtaimmiksi vaaleiksi koskaan?

Kun Yhdysvallat on niin kovin huolissaan demokratiasta, miksi he syrjäyttävät demokraattisesti valitun presidentin Guaido-käsinukellaan? Onko tämä demokratiaa? Montako ääntä Guaido sai vaaleissa?

Venezuelan kansa valtaosin haluaa pitää Maduron presidenttinään; Guaidosta harva oli edes kuullut ennen USSAn viimeisintä interventiota. Maduron vaalivoitto oli selkeämpi kuin vaikkapa Macronin – joka hän taas paraikaa valmistelee mielenosoitusten kieltämistä, mikä se taas on räikeää vallan väärinkäyttöä. Jos diktaattoria halutaan etsiä, sellaista ei tarvitse merten takaa lähteä hakemaan.

Venezuelaa kammetaan samaan suuntaan kuin aiemmin Ukrainaa, tai Libyaa – jonka matka mantereen vauraimmasta valtiosta orjakaupan keskukseksi voisi olla hyvin tiedossa jos valtamedia keskittyisi siihen mihin väittää keskittyvänsä.

Valtamedia voisi myös luodata sitä, miten demokratian ihmemaassa uusi kongressi ensimmäiseksi ajoi läpi paperin, jonka mukaan lebensraum-hakuisen apartheid-valtio Israelin boikotointi on kiellettyä. Tai miten samainen vapauden valtakunta jalkautti vastikään Ghanaan pari pataljoonaa valvomaan, että naapurivaltio Kongon de facto -diktatuuri ei aiheuta kansalaisissaan mielenilmauksia.

Ei, kyllä tärkeämpää on holhota oman neuvostoliiton saarivaltion "väärin äänestäneitä". Se, että filantrooppiset valtiot näännyttävät pienempien valtioiden kansalaisia nälkään öljyn takia, on ihan ookoo. 

Ja hei, Israelissa on hei Euroviisut (tuo korkeakulttuurin kavalkaadi) kohta hei! Israelissa siksi, että Israel on eurooppalaisten valtaama maa-alue, jossa epämääräisesti muotoillut "hyvät tarkoitusperät" – kuten niillä tapana on – synnyttävät keskitysleirejä ja aiheuttavat edityksellisten aseiden testaamista siviileihin.

Mutta onneksi sananvapautta rajoitetaan joka rintamalla niin, että kiusallisten tosiasioiden kohtaaminen käy yhä hankalammaksi. Koska aito demokratia vaatii sitä, tiedättehän. Se sananmukainen joukkojen valta, jossa etuoikeutetut vähemmistöt pitävät huolta, että enemmistö ei joudu rasittamaan aivoja liikaa valtiokoneiston hammasrattaita öljytessään.

Ei kommentteja: