2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 20. joulukuuta 2018

Sotaa vai haurasta rauhaa

Viimeksi vastaavassa tilanteessa lavastettiin kaasuisku, joten syyrialaisten kannattaa olla hyvin huolissaan. Toki, jos USSA kerrankin toimii niin kuin väittää toimivansa, on melkein havaittavissa jonkinasteista toivoa siitä, että Locheed Martinin edut eivät loputtomasti ajakaan siviilien elämien yli.

Luonnollisestikin Nuorsuomalaisten Päivälehti maalaa tilanteesta huolestuttavan kuvan, koska lehden markkinointi toimii sotien varjossa vetreämmin.

Yksi, mistä en taas ole nähnyt mitään huomioita, on se, miten kongressissa jälleen ujutettiin Jemenin kansanmurhan tukeminen aloitteeseen, joka ei liity ulkomaanpolitiikkaan millään tavalla. Kun edellisen kerran asiaa haudattiin jonkin susialoitteen sekaan, tällä kertaa se lykättiin johonkin maanviljelykseen liittyvään aloitteeseen.

Ja Saudi-Arabia oli jo eilen rikkonut tulitaukosopimusta 50 kertaa yhden päivän aikana. Mutta mitäpä tuo lehdistölle merkkaisi; näyttää olevan naapurivaltion presidentin puhe seurattavana "hetki hetkeltä", ja Unkarin ei-yhtään-masinoidut mielenosoitukset, joita seurata. Popparit esiin ja tukeva röhnötys sohvannurkkaan. 

Ei kiinnosta sekään, että Yhdysvaltojen sotilaallinen kiinnostus on vaihteeksi kääntymässä taas kohti Nicaraguaa... Tai että Teksasilainen nainen irtisanottiin, koska hän kieltäytyi vannomasta uskollisuutta Israelille, vaikka Teksas ei varsinaisesti ole Länsirannalla. Tai että Langleyssä suunnitellaan shaahin palauttamista Teheranissa valtaan. Pyh. Kattellaan sitten jos saadaan Putin jotenkin sotkettua johonkin jollain ilveellä.

Ei kommentteja: