2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 26. joulukuuta 2018

Huhupuheita tosiuutisina

Totuusministeriön tiedotusosaston olisi syytä nostaa tasoaan, jos haluaisi tulla otetuksi tosissaan kriittisesti ajattelevien joukossa. Tällä kertaa Yrjö Kokkonen on mennyt laittamaan nimensä alle juttuun, jonka on bongannut Washington Postista – joka se taas todistetusti julkaisee nimenomaan USSAn hallinnon työntämää propagandaa.

Kongressin mandaatilla Kokkonen siis propagoi:
»Syyrian johto haluaa päästä lopullisesti eroon poliittisista vastustajistaan, joita on sisällissodan aikana vangittu tuhatmäärin. Vankiloita tyhjennetään nyt nopeaan tahtiin. Tyhjentäminen tapahtuu surmaamalla poliittiset vangit, lehti kertoo. »
Yksisilmäisempää uutisointia saa hakea. Ja mihin tämä "vastuullinen" journalismi perustuu? Kuulopuheisiinpa tietysti:
»Lehti on saanut tietoja entisiltä vangeilta, jotka ovat nähneet mitä muille vangeille tehtiin tai olivat kuulleet vartijoiden keskusteluja.»
Entiset vangit ovat monesti entisiä vankeja siksi, että sattuvat olemaan rikollisia. Rikolliset eivät ihan aina puhu totta. Joten 1) Kokkonen siis kertoo, mitä 2) Washington Post kertoo 3) ihmisten, jotka väittävät olevansa entisiä vankeja, kuulleen 4) vartijoiden puhuneen.

Kas siinäpä luotettava ketju. Kiitos YLE.  Loputkin tarinasta on varmasti visusti totta. Melkein kaikki vangit hirtetään aina aamunkoitteessa. Sitä ennen heitä kidutetaan. Näin tapahtuu, koska joku väittää näin tapahtuvan. Virallisessa propagandapamfletissa.
»Lehden tietojen mukaan Syyrian hallinto siirtää vankeja eri puolilla maata sijaitsevista vankiloista Damaskokseen, Sednajan sotilasvankilaan. Siellä vangeille pidetään pikainen oikeudenkäynti, joissa lähes kaikille määrätään kuolemantuomio. Tuomiot luetaan ääneen, joten kaikki paikalla olevat vangit saavat niistä tiedon.
Vangit surmataan hirttämällä ennen auringonnousua. Ruumiit siirretään välittömästi kuorma-autoon, jossa ne viedään sotilassairaalaan rekisteröintiä varten. Tämän jälkeen ruumiit haudataan sotilasalueille perustettuihin joukkohautoihin, kertoo Amnesty.»
Logistiikan kulun vangit tietävät mistä? Ruumiit siirretään hirttämisen jälkeen välittömästi kuorma-autoon, jolla ne viedään sotilassairaalaan (joka on missä?) rekisteröintiä varten? Rekisteröintiä? Teloitetut vangit kyörätään sairaalaan, jotta ruumiit voidaan rekisteröidä ennen joukkohautaan dumppaamista? Koska Washington Post kertoo, että Amnesty kertoo, ja tästä kertoo Kokkonen, sen täytyy olla totta.
»Satelliittikuvista on nähty, että varsinkin Damaskoksen eteläpuolelle on syntynyt useita uusia hautausmaita. Kuvista on nähty myös, että Sednajan vankilan pihalla on ollut useana päivänä kymmeniä tummia kohteita, jotka tiedusteluasiantuntijan mukaan näyttävät ihmisruumiilta.»
Kuka on tämä tiedusteluasiantuntija? Onko hänelle koskaan tehty Rorschach-testiä?
Rorschach blot 01.jpg
"Jep, Ruumiita. Noi on selvästikin hirtetty aamunkoitteessa. Nämäkin."
»Syyrian hallinto on alkanut julkaista suuria määriä sisällissodan aikaisempina vuosina tehtyjä oikeuden päätöksiä, joissa vangit ovat saaneet kuolemantuomion, kertoi YK viime kuussa julkaistussa raportissa.»
Siis: Kokkonen kertoo, että Washington Post kertoo, että YK kertoo, että Syyrian hallinto on julkaissut. Syyria on siis julkaissut oikeuden päätöksiä kuolemantuomioista? Se on siis julkista tietoa? Jos tuo julkinen tieto on jotenkin Syyrialle huonoa peeärrää, miksi Syyria on julkaissut tiedot? Kokkonen ei ole tokikaan tarkistanut pitääkö YKn väittämä paikkansa. Tai se, että Washington Post väittää näin tapahtuneen.
»Teloitusten ohella Sednajassa kuolee joukoittain vankeja aliravitsemukseen, lääkehoidon puutteeseen ja kaltoinkohteluun, kertovat entiset vangit.
Sednajan olosuhteet ovat heidän mukaansa kammottavat. Äärimmäisen julma kidutus on jokapäiväistä ja olot selleissä muutenkin surkeat.»
Niin. Kertovat vangit. Kertoo Washington Post, jota KeskusÄlytysToimisto käyttää propagandamedianaan. Kertoo YLE. Meidän verorahoilla.

Ei kommentteja: