2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 20. joulukuuta 2018

Breaking: toimittajat satunnaista höpöttelyä luotettavampia

Heh heh.
Niin aina. Tällaista saa lukea perinteisestä mediasta. Jutussa ei tokikaan kerrota tutkimuksen metodologiasta mitään, mutta rinnastetaan surutta joku WhatsApp uutistoimistoihin.

Emme siis tiedä, mitä kyselytutkimuksessa on kysytty ja keneltä; millä otannalla. Tämä "tutkimus" ei tutki juuri mitään; omituisesti painotettu jako "sosiaaliseen mediaan" ja valtavirtameedioihin on vähintäänkin mielivaltainen.

Ihmiset lienevät yhä tietoisempia FAANG-sektorin harrastamasta yksityisten tietojen trokaamisesta – mikä se sitten taas ei uutisten luotettavuuteen liity mitenkään – ja tässä jätetään huomiotta se, että lehtitalojen nettisivut osallistuvat kyseisten yhtiöiden tiedonkeruuseen yhtä lailla.

Sotketaan siis asioita keskenään reippaalla kädellä, vain jotta voitaisiin väittää jollain verukkeella, että rahasta uutisia tuottavat mediatalot tuottaisivat muka luotettavampaa tietoa kuin aidon tietämisenhalun ajamat yksittäiset toimijat.

Uskoo ken tahtoo. Valitettavasti moni edelleen kuvittelee uutisten kuvastavan todellisuutta kovinkin fotorealistisesti: "Koska uutiset kertovat olevansa luotettavia, niiden täytyy sitä olla. Koska luin sen uutisista."

Ei kommentteja: