2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Aavekaupunkeja, elitismiä ja klimatismia

Moni on varmaankin kuullut, että Kiinaan on rakennettu tolkuton määrä kaupunkeja, joissa ei asu ketään. Simppelimmät teoretisoijat ovat olleet sitä mieltä, että siellä on vain pitänyt törsätä rahaa johonkin, ja kommunistihallitus on... ihan vaan keskeyttänyt suunnitelmat ja... jotain.

Samaan aikaanhan kyseisestä maasta löytyy ihan asutuilta alueilta rakennuksia, jotka murenevat käsiin jo ennen valmistumista. Mielenkiintoista. Maassahan ei itse asiassa määräyksistä ja asetuksista muutenkaan juuri piitata vaikka poliisivaltiossa elävätkin – ja tokihan länsimaissakin on ihan käytäntönä ollut jo pitkään, että rakennukset kestävät nipinnapin pari vuosikymmentä – mutta Kiinan meininki on jo melko ekstriimiä.
Kun Kiinaa ei varsin avoimuudesta tunneta, on kehitetty myös fantastisempi teoria, jota en varsinaisesti ihan suorilta usko, mutta josta en myöskään tule olemaan yhtään yllättynyt jos se osoittautuukin paikkansapitäväksi.

Tämän teorian mukaan globaali eliitti siirtyy noihin kaupunkeihin tuhottuaan ensin muun väestön kolmannella maailmansodalla tai viruksella tai... No, vaihtoehtojahan on monia – ja kun on tässä tullut yhä sepitteellisemmäksi osoittautuvaa historiaa tutkittua, ja myöskin poliittisten broilerien älyvapaata rulaamista on joutunut kädet silmillä/otsalla seuraamaan... Niin, en hämmästy vaikka Agenda 2020, sekä kaimansa 21... No, populaation vartavastainen vähentäminen tuntuu olleen jo pitkään tehtävälistalla muutenkin.

Mutta vähän vähemmän fantastisena versiona veikkaan, että Kiina yksinkertaisesti varautuu tulevaan pikkujääkauteen. Joillekuille tämäkin on perin häröisä oletus, mutta... No, pistänpä tähän yhden luennon, jolla listataan suunnilleen kaikki ilmastoalarmistien™ höpöpuheet ilmaston lämpiämisestä. 
...Kovasti tuntuu vaikealta tajuta, miten ihmiset todella edelleen kuvittelevat ihmisen säätelevän koko maapallon termostaattia, vaikka moneen kertaan on osoitettu ihmisen vaikutuksen olevan ehkä prosentin luokkaa kasvihuonekaasujen suhteen – ja ratkaisuksi kehitetään myllyjä joita pitäisi rakentaa kaikki maa-ala täyteen, ja sittenkin ne tuottaisivat vähemmän energiaa kuin niiden valmistaminen vie. 

Mutta niin, referaattina joitain knoppeja: ylivoimaisesti suurin kasvihuonekaasu on vesihöyry, jota syntyy ihan ittellään. Myöskin ihan ittellään syntyvä hiilidioksidi (jonka lisääntyminen – kuten moneen kertaan tämäkin on todettu – seuraa lämmönnousua viiveellä) on siinä kakkosena, mutta jos hetken miettisi vaikka sitä, miksi kasvihuonekaasuja kutsutaan kasvihuonekaasuiksi.
Kasvihuonekaasuja kutsutaan kasvihuonekaasuiksi siksi, että niitä lisätään kasvihuoneisiin, jotta kasvit kasvaisivat.  Vihje löytyy yhdyssanan ensimmäisestä sanasta.
Ne aavekaupungit. Kiinassa lienee hyvin tiedossa se, että nykyiset viljelyalueet lakkaavat tuottamasta satoa – ja lyhytmuistisen aikamme tuntemat aavikkoalueet samaan aikaan alkavat vihertyä. Joten kiinalaisella tehokkuudella siirretään ihmiset sieltä, missä elämä käy hankalaksi, sinne, missä se tulee olemaan lähempänä sitä mihin on totuttu.

Koitin pikaisella duckduckgouauksella hakea jotain linkattavaa, mutta tästä ollaan ilmeisen hiljaa, tästäkin. Jokatap, niille alueille, joilla sijaitsee ikivanhoja raunioita, on alkanut ilmaantua elämän merkkejä; joet ohjautuvat uusille uomille, ja virtaavat yhä enenevissä määrin siellä missä  joskus ennen on ollut vilkkaita kaupunkeja, jotka ovat sittemmin autioituneet. Ja kuten jo varmaan pari vuotta sitten tulin maininneeksi: tsiljardöörit ovat jo vuosia ostelleet halpoja maa-alueita nimenomaan autiomaista – jotka ovat ruvenneet vegetaationsa puolesta rehottamaan yhä kiihtyvällä tahdilla.

Toki on mahdollista, että aavekaupunkeihin tulee kuin tuleekin muuttamaan nimenomaan eliitti, ja prolet jätetään tappelemaan keskenään. Eliitti tuppaa olemaan melko häikäilemätöntä sakkia – mistä yhtenä osoituksena voisi foliohattuisempi mainita nuo Kalifornian "metsäpalot", jotka polttavat asuinalueita maan tasalle, sulattavat autoja paikkoihin, joissa mitään muuta ei ole palanut kymmenien metrien säteellä (ei varsinkaan niitä puita siinä vieressä). Uskomattoman valikoivat metsäpalot saattavat myös jättää niillä pohjaanpoltetuilla alueilla täysin koskemattomiksi taloja, vaikka kaikki muu ympäriltä on palanut. Tai vastaavasti polttaa yhden talon muiden täysin vahingoittumattomien keskeltä.
Kipinöitä. Ne on kyllä arvaamattomia nuo kipinät. ...Ja jostain ihmeen syystä tämänkin kirjoituksen tallentamisessa tuntuu olevan koko ajan jotain ongelmaa. Sen täytyy olla sattumaa.

2 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä löytö tuo Gorehamin video, kiitokset siitä! Välillä tulee epäuskoinen olo, kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan.

Ei olis 25 vuotta sitten uskonut, että meidän ongelmamme ovat hiilidioksidi ja rasismi. Ja että kaikista maailman maista, jotka pyyhkivät hanurinsa niillä, ovat Yhdysvallat ja Venäjä. Kyllä on maailmankirjat sekaisin.

kasbach kirjoitti...

Totta töriset; kauhulla nykyään availee lehtiä, kun ei ikinä tiedä miten järjenvastaisia höpinöitä milloinkin joutuu lukemaan...