2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 4. marraskuuta 2018

"Yksi kovaääninen huutaa kaikkien muiden yli"

...on sattuvasti YLEn viimeisimmän syyllistyspuheenvuoron väliotsikkona. Monelle varmaan tulee yllätyksenä, mutta tätä artikkelia ei voi kommentoida.
»Totuutta ei ole, muistuttaa Suomessa vieraillut Group of Chief Scientific Advisors eli "korkean tason ryhmän" puheenjohtaja Rolf-Dieter Heuer.»
Sitten tämän päiväkerhon puheenjohtaja kertoo monia totuuksia, joista päällimmäiseksi nousee se, että sellaista ei todellakaan ole – ja että sä olet liian tyhmä tietämään™ mikä sellainen voisi olla.

"Ihmisten pitää nyt todellakin ymmärtää, että näin ei voi jatkua"

 

parkuu yksi väliotsikko. Toi on niin totta! Näin ei siis mi-ten-KÄÄN voi jatkua – koska maailma ihan vääjäämättä tuppaa muuttumaan aina ja koko ajan.

Kuulostaa kuitenkin siltä, että Rolf-Dieter ei itse oikein tätä ymmärrä, vaan haluaisi maailman pysyvän juuri sellaisena, mitä se oli silloin joskus kultaisina vuosina kun kaikki oli hyvin – mikä oli ilmeisesti joskus ennen muovin keksimistä. Koska vaikka muovi valmistetaan öljystä, jota saadaan maan povesta, niin poloinen äitimaa ei kykene muovin kanssa tulemaan toimeen vaan tukehtuu siihen tai jotain.
»– Lapsemme kysyvät meiltä 20 vuoden kuluttua, miksi ette jättäneet meille enempää luonnonvaroja?»
Niin, lapset. Eikö kukaan ajattele lapsia? Millä meidän lapset polttaa kumia, jos ei ole enää sitä öljyä? Koska öljyhän loppui jo... Mitä? Kahekskeetluvulla? Näin muistelen lukeneeni. Tämähän tapahtui jonkin verran ennen napajäiden sulamista, joka se taas tapahtui viimeistäänkin kymmenen vuotta sitten.
»Heuer arvioi, että 20 vuoden päästä ilmansaasteet ovat erittäin suuri puheenaihe, mutta myös melusaaste.»
Eittämättä; ilmansaasteet puheenaiheena ovat jo nyt aika hillittömissä desibeleissä. Tai sitten kaikki älämölö kuuluu selvemmin siksi, että esimerkiksi autoista ei enää läheskään aina kuule että onko ne käynnissä vai ei. Tai ehkä me puhumme nyt tuulivoimamelusta? Siitä ja sen pimittämisestä kyllä varmasti tulee riittämään juttua.
»– Tiede ei ole demokraattista. Tiede perustuu faktoihin. Faktoihin liittyy kuitenkin aina epävarmuustekijöitä. Faktoja voi tulkita niin tai näin. Toinen tutkija tulkitsee faktat toisin kuin joku toinen.»
Mutta onneksi meillä on Rolf-Dieter selittämässä, mikä fakta pitää tulkita mitenkin. Koska hän tietää, ja muut eivät. Paitsi Yle, koskapa on ilmeisen samaa mieltä. Hyvä Yle! Tukevasti Oikean Tiedon Puolella! 👍 Maheeta!
»Heuer tuntee itsekin piston sydämessään. Paljon puhutaan, mutta mitään ei tapahdu.

– Me emme tee asialle mitään. Myös minä ja vaimoni puhumme jatkuvasti, että nyt meidän täytyy tehdä jotain.»
Semmoista se on. Kaikenlaista pitäis ja pitäis. Mutta puhua pitää, ei tästä muuten mitään tule. Koska muut tekee kaiken väärin. Aina. Miksei kukaan ajattele lapsia? 
»Osassa maailmaa poliittisesti valitut johtajat toimivat jopa ympäristöä vastaan, kun metsiä hakataan ja yhteisiä sopimuksia puretaan. Kyllähän se lyhytjänteisesti voi poliitikolle olla mahtava saavutus saada pelastettua viisi työpaikkaa, mutta samalla hän vie niitä lapsiltamme 50.»
Voi niitä meidän lapsia. :( Se on kyllä just toi sopimuksien purkaminen. Toisin kuin sopimuksien allekirjoittaminen; siitä on pelkkää hyötyä! Ja sitten toi metsien hakkaaminen. Tokihan sitä poliittisella jargonilla kutsutaan "metsänhoidoksi", jota ilman marjastaminen olis vähän ehkä vaikeempaa kun luonnontilainen metsä tuppaa olemaan melkoinen ryteikkö... Mutta siis, tör-kee-TÄ. Kyllä Rolf-Dieterin mielestä olis paljon parempi, jos johtajat valittaisiin jotenkin muuten kuin poliittisesti. Eli siis röyhkeimmän oikeudella, ilmeisesti.

Ilmankos tämän pompöösisti nimetyn "korkean tason" Group of Chief Scientific Advisors -ryhmän tehtävänä on tarjota "sitoutumatonta" ja "politiikan painostusyrityksistä vapaata" "tieteellistä" neuvontaa nimenomaan EU-komissaareille sekä suosituksia Euroopan komission päätöksenteon "parantamiseksi" – eli siis tälle epädemokraattiselle loisporukalle, joka päättää mitä päättää, ja tilaa "tiedettä" päätöstensä tueksi jos näyttää että hommat ei muuten oikein ota tuulta alleen. 

Heuerin  mielestä
»nyt olisi tehtävä kauaskantoisia päätöksiä.
– Ei näytä yhtään siltä, että ihmiset lähentyisivät ja alkaisivat yhdessä ratkaista ympäristön ongelmia.»
Nii-in, eivät ihmiset ymmärrä, että nähdäkseen kauas, pitää hivuttautua lähelle. Vai miten se meni?

Ei kommentteja: