2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 2. marraskuuta 2018

Todellisuuspakolaisia

Eissaatana. Tällä kertaa YLEn tyhjäntoimittaja Yrjö Kokkonen larppaa Princetonin ja Nature-"tiedelehden"  simulaatiossa:
»Uuden tutkimustiedon mukaan valtameriin on varastoitunut lämpöä 60 prosenttia enemmän kuin aiemmin on luultu. Tämä merkitsee, että maapallon lämpeneminen on selvästi luultua pidemmällä. Lämpö ei olekaan kadonnut avaruuteen, kuten oli toivottu.»
Oho, tommonen ihan uusi tutkimusjudanssi on taas löytynyt, ja se kertoo jälleen kerran, että kun riittävästi spekuloi, niin tuomiopäivähän siitä seuraa. Artikkelista ei löydy yhtä ainutta faktuaalista detaljia, mutta tokikin paljon kaikenlaista, mikä ilmeisesti mediakarjan mielestä kuulostaa tosi uskottavalta – päätellen määkivistä kommenteista. Tyhmyys tiivistyy niin että silmiä kirveltää.

YLE myöskin hirvittelee, miten Trump on uhannut käyttää aseita laittomia maahantunkeutujia vastaan, jos heittelevät kiviä. Samaa huolestuneisuuttahan ei esitetä Israelin ihan oikeesti (like, for realz) ampuessa kiviä heitteleviä palestiinalaisia, mutta hei, nythän onkin kyseessä Trump eikä Netajahu.
»Yhden karavaanissa olleen ryhmän kerrotaan ottaneen yhteen Meksikon poliisin kanssa ja heitelleen kiviä Guatemalan rajalla.»
"Kerrotaan ottaneen"? Tästä on olemassa aivan selvää videomatskua, jossa – hirmu yllättäin – pelkästään nuorista miehistä koostuva massa lihaa tunkeutuu rajan yli kaikin mahdollisin tavoin. Jos alle liittämäni klippi alkaisi pari minuuttia aiemmasta kohdasta (mutta kun näyttää olevan APn matskua, niin ei tietenkään ala), näkisimme melkoisen määrän aitojen rynkyttämistä, ylikiipeilyä jne.

Mediakarjasta puheen olleen, koitin tässä etsiä parin päivän takaista juttua, jossa parikinkymmentä vuotta suomessa olleet lisääntymiskoneet kertoivat miten eivät osanneet edelleenkään suomea – eivätkä saaneet töitä, jota toki eivät ottaisi vastaankaan kun on se lisääntyminen tässä meneillään. Jutun kommenteissa luonnollisestikin muutama ihminen otti esiin sen, että jos elintason perässä tullaan vain oleskelemaan, eikä vaivauduta opettelemaan paikallisesta kulttuurista edes alkeita... Mistä kimpaantuneena jälleen joku ajattelunväsyttämä nosti eteen suomalaisten työsiirtolaisuuden Ruotsiin kuuskeetluvulla.

Kyllä, suomalaiset aiheuttivat ongelmia naapurimaassa. Mutta tapahtuiko koskaan mitään yhtä sairasta kuin Kölnissä pari vuotta sitten? Tai ympäri Englantia tälläkin hetkellä, Rotherham ynnä muut? Tai peruutettiinko festareita etnisten raiskarien takia? Pystytettiinkö betoniesteitä ettei joku etninen latvalaho aja rekalla jalankulkijoiden yli?

Silloin kun suomalaiset töpeksivät kännissä Ruotsinmaalla, oliko lehdistö asiasta hiljaa? Ei tainnut olla. Puhuttiinko epämääräisesti vaikkapa "pohjoismaalaisesta miehestä" kun jokainen lukija tiesi minkämaalaisesta tollosta oli kyse? Taisivat repiä erinäisiäkin otsikoita, joissa suoraan kerrottiin ketä syytetään ja mistä, ja miten tavanomaisesta ilmiöstä oli kyse – jotta tajuaisivat alkaa painostaa omiaan lopettamaan toilailunsa. Ei taidettu jakaa deekuille ruusuja, ja valitella että varmaan on vaikeaa heillä.

Ja suomalaisethan olivat enimmäkseen Ruotsissa nimenomaan töissä. Suomalaiset tunnettiin siitä, että työt todellakin tehtiin – olosuhteista ja kellonajoista piittaamatta. Että työn laatu ja luotettavuus oli kunniakysymys. Jos jotain sovittiin, niin siitä pidettiin kiinni.

Totta on se, että moni suomalainen ei koskaan oppinut sanaakaan ruotsia. Mutta eivät tainneet autoja kauheasti poltella. Ei tainnut olla lähiöitä, joihin ei poliisi uskaltanut mennä etnisen hankauksen takia.

Että vähän jos viitsittäisiin katsoa mitä rinnastetaan ja mihin. Ihan oikeasti avataan silmät ja katsotaan mitä todellisuudessa tapahtuu. Jos halutaan ottaa muukalaisia vastaan, niin siitä vain: lakatkaa lukitsemasta omaa ulko-oveanne. Mutta jättäkää muiden ovet rauhaan.

...Ai joo, mutta en siis löytänyt sitä etsimääni juttua. Sen sijaan löysin jälleen yhden propagandapläjäyksen (AP-pressiltä tämäkin), jossa kerrotaan laveasti, miten näitä "pakolaisia" katoaa matkan varrelle tuhansia ja meidän pitäisi näiden henkilökohtaisista valinnoista kantaa vastuu. Luonnollisestikin keskelle juttua on istutettu jälleen se kuva, josta unohdetaan mainita, että tämä kuollut lapsi ennen kuvan ottamista aseteltiin kivasti tunteisiinvetoavalla tavalla. Aseteltiin, kuollut lapsi. Jos tuo ei kerro jotain näiden parasiittien sielunmaisemasta, niin en sitten tiedä mikä kertoisi. 

Ehkä se, että kommentointi tähänkään juttuun ei näyttäisi olevan mahdollista.

Ei kommentteja: