2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 26. marraskuuta 2018

Pirullisen kyrillinen historiametodi

Yhä enemmän alkaa ottaa pattiin se, ettei tullut aikanaan opeteltua venäjää. Tokihan tuolloin kieli kuului Neuvostoliitolle, eikä sille mitään järkevää käyttöä siis nuori ihminen jaksanut keksiä (ja nykyään melkoista inertiaa herättää se, että joka toinen kirjain on väärin päin tai muuten vain eri kirjain kuin miltä näyttää). 

Nyttemmin jokatap alkaa tuntua siltä, että puolet kaikesta infosta jää paitsioon kun ei hallitse kyrillisiä kirjaimia. Läntisen uutisoinnin takia asioiden todellisesta laidasta hukkuu vähintään puolet, ja toinen puoli on enimmäkseen keksittyä. Lisäksi Venäjällä on ihan oma tapansa tehdä tiedettä (ja tiedän kyllä että joku hymähti hyvin vinosti tuossa kohtaa, vaikka ei todellakaan olisi syytä), esimerkiksi, ja toisekseen, vaikka Wikipedia väittää että:
»Vuonna 863 Pyhät Kyrillos ja Methodios saivat Bysantin hallitsijalta tehtävän luoda slaavilaisille kielille tai murteille yhtenäinen kirjoitusjärjestelmä.»
kyrillinen kirjoitus ei luonnollisestikaan ollut näiden pyhäkoulupoikien keksintö. Koska historiakin alkaa näyttää yhä enemmän fiktiolta, olen juuri oppinut, että vaikka muka:
»Etruski on isolaattikieli, jolla ei tiedetä olevan mitään tunnettuja sukulaiskieliä.»
niin slaaveilla ei ole mitään ongelmaa lukea niitä vähiä etruskitekstejä joita vielä jostain löytyy. Jotenkin tämä on päässyt virallisilta historioitsijoilta lipsahtamaan tukevasti tutkan alapuolelle. Kuin myös se, että yksi Italian yleisimmistä sukunimistä on Rossi. Eli Ryssä. 

Mutta tähän liittynee jotenkin se, että kun Pietarista rakennustyömaan alta löytyi jotain selkeän "grekoromaanista" (ja slaavilaisissa kielissä tuolle "kreikkalainen" -sanalle ei tarvitse juuri muuta kuin vaihtaa koo ässäksi [ja meitsihän ei siis puhu venäjää, että saatan hiukan oikoa mutkia kun en muista mikä se sana oli], niin puhutaan "papeista"), passitettiin arkeologit kiireenvilkkaa himaansa lorvimaan, ja kutsuttiin paikalle puskutraktorit ynnä kaivurit. ...Mikä on sikäli jännää, että kun kreikkalainen kulttuuri ei tarkemmin katsoen ollut kreikkalaista, eikä roomalainen roomalaista, vaan hyvin pitkälti jotain sarmaattien sukuista... Voisi kuvitella että Venäjällä haluttaisiin röyhistellä rintaa aiheesta.

Paitsi jos museoviraston väki sattuu olemaan tuonne "klassiseen" historiaan kallellaan. Klassisen historian kaapeista löytyy vaikka mitä luurankoja, jotka on ihan vängällä sinne laitettu narratiiveja pilaamasta. Niin kuin vaikka:
Tämä on vielä pieni kallo, tämä.
Tokihan näistä on varsinkin nykyisenä photoshop-aikana mahdoton enää sanoa mikä on totta ja mikä ei – mutta sen verran monta yli satavuotiasta lehtileikettä (joita ei toki hakukoneilla löydy, jännä kyllä) on vastaan tullut hillittömän kokoisista luurangoista – jotka kummasti on lakaistu maton alle aina sen jälkeen kun Smithsonian-instituutti on raahannut omat luunsa paikan päälle – että en tod usko kaikkien olleen väärennöksiä. Edes valtaosan, itse asiassa.

Sitten on luonnollisestikin kaikki ne megaliittiset rakennelmat, jotka on myöskin tullut mainittua jokusen kerran – tai ontoiksi osoittautuneet "veistokset", tai veistoksiksi väitetyt valokset, tai nykyaikaisiksi osoittautuneet joonialaiset/doorilaiset/fryygialaiset pylväät... Historia ei vain ole alkuunkaan sitä, mitä väitetään. Sitä on "restauroitu" melkoisen kovalla kädellä näyttämään aivan muulta kuin mitä se on todellisuudessa ollut. Puhumattakaan nk. "historiankirjoituksesta", josta ihan surutta voi käyttää myös nimitystä "satuilu".

Ja niin, venäjän opettelu voisi tuoda melko paljon lisää valoa tähän tilanteeseen. Ja kiinan toki. Sanskriitin. Mitä näitä nyt on. Onhan tässä loppuelämä aikaa.
---
Ai niin! Kaikkialta maailmasta löytyy maanalaisia vasiten rakennettuja tunneliverkostoja, joissa on selkeästikin asuttu mahdollisesti sukupolvien ajan. Miksiköhän? Kerkeimmät toki veikkaavat ammoista ydinsotaa, mutta yksi selitys voisi olla ihan simppeli gammasäteily. 

Kuten jokaisen pitäisi tietää, mutta kukaan ei tiedä – koska hiilijalanjälki™... Maan magneettikenttä heikkenee koko ajan. Tämä on ihan normaalia syklisyyttä, mutta siitä seuraa se, että avaruussäteilystä yhä enemmän pääsee läpi. Jos jostain päin kaikkeutta pamahtaa vielä isomman luokan gammapurkaus, katoaa ilmakehästä myöskin otsonikerros, mikä se taas päästää kaiken ultraviolettisäteilyn läpi – ja sen jälkeen auringonpistos on tappava.

Tarkoitus ei nyt niinkään ole lietsoa paniikkia (eikä tämän pitäisi moista myöskään aiheuttaa niille, jotka ovat ymmärtäneet ihan oikeasti kuolevansa joskus), mutta sen andropogeenisen ilmastonlämpeämisen jauhaminen on ehkä idioottimaisinta mitä juuri tässä historian hetkessä voi tehdä. Toisaalta: ehkä sekin idiotismi on ihan tietoisesti ja tarkoituksella esiin lietsottu. Niin moni idiotismi on.

Ei kommentteja: