2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

torstai 29. marraskuuta 2018

Panaman kaikuja

Näemmä jälleen yksi merkityksellinen tapahtuma, joka Suomen mediaa ei näytä kiinnostavan: Deutsche Bank ratsattiin Frankfurtissa 170 poliisin voimin. Vaikka kyseessä on maailman suurin johdannaismafia, tämän rikolliskonglomeraatin narahtaminen rahanpesusta haudataan sen ikuisesti jatkuvan venäläisvehkeily-fiktion alle – mikä on erityisen tekopyhää nyt, kun tapetilla pidetään Ukrainan nukkehallituksen järkkäämää ikiomaa Tonkininlahtea.

En muista nähneeni mitään mainintaa siitäkään, kun Danske Bank jokin aika sitten narahti sekin tolkuttoman kokoisesta rahanpesusta Baltiassa – mikä toki on sikäli "ymmärrettävää", että tämän rahapajan toimipisteitä löytyy meidänkin jokaisesta kaupungista, vanhan kunnon Postipankin perillisenä.

Ajoitus saksanpankin tutkimuksista osuu mukavasti viikonlopun alle – että jos pankkitoiminnoissa alkaa viikonlopun aikana ilmaantua ongelmia, niin se on ehkä tarkoituksellista. Tarviihan muiden pankkitoimijoiden kiireen vilkkaa kehittää jotain omien jälkiensä putsaamiseksi. Voi toki olla että siinä sivussa putsataan asiakkaiden tilit ja taskut, mutta sellainen tämä meidän valuuttajärjestelmämme nyt sattuu olemaan...

Ei kommentteja: