2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 9. marraskuuta 2018

Olennaisia & kognitiivinen distortio

Tänään hesarissa soditaan todellisuutta vastaan mm. seuraavin keinoin:
Hitler bongattu. Taas.
Chemnitz. Kyseisessä kaupungissahan pari humanitääristä "pakolaista" puukotti kantaväestön edustajan hengiltä. Kyseiset "pakolaiset" edustivat islamia samaan tapaan kuin islamin edustajilla sitä on tapana ollut edustaa. Koska ihmisoikeudet. ...Joita islamissa ei ole.

Ja kun ihan tavalliset ihmiset kerääntyvät – täysin rauhanomaisesti, ilman minkäännäköisiä levottomuuksia – osoittamaan mieltään sen vuoksi, että yhteiskunta muuttuu näiden "pakolaisten" aiheuttaman arvaamattoman väkivallan vuoksi kaikkea muuta kuin toimivaksi, hesari päättää viikosta toiseen jauhaa juutalaisista – joita islam vihaa enemmän kuin ketään muita ei-islamisteja – ja jotka eivät liity koko tapaukseen millään tavalla.

Jaa-a, kukahan mahtaa maksaa hesarin kustantajan palkat? 

Lisäksi jotain tosi olennaista:
Kyllä. Lehdistö on tehnyt rajojen ylittelystä päivittäisen askareensa. I can't even. Joten annan kolumnistin osoittaa miten onnahtelevaa meedian ja politiikan järjenjuoksu-kujanjuoksu nykyään on:
»Tuuli- ja aurinkovoima vaativat vastaavan määrän lisää hiilivoimaa, jotta sähköä riittää myös tuulettomiksi ja pilvisiksi päiviksi. Sitä Saksa parhaillaan rakentaa, eivätkä kasvihuonekaasujen☑ päästöt vähene, vaan kasvavat roimasti.»
Tässä kolumnisti kertoo – ihan oikein –, mitä ilmastopolitiikka todellisuudessa tuottaa: juuri sitä mitä vastaan on taistelevinaan. Kolumnisti tuntuu kuitenkin olevan samaan aikaan kaksi eri persoonaa:
»Monet umpioituvat omaan todellisuuskuplaansa siten, että heillä on Facebook-kavereinaankin vain toisia samanmielisiä. Olen itsekin poistanut kavereistani hetkeäkään epäröimättä selvät rasistit☑, fasistit☑ ja muut ihmisvihan☑ lietsojat, ja poistan vastakin.»
ja kappaletta myöhemmin:
»Yritän muutenkin pitää kaveripiirini niin laajana kuin mahdollista. On hyvä tietää, miten eri tavoin asiat voidaan nähdä. On hyvä saada muistutuksia siitäkin, ettei ajattelun epäloogisuudella ole rajaa. Havainto auttaa ymmärtämään myös politiikkaa nyt, kun puoli maailmaa tuntuu tulleen hulluksi.»
...M'olen jotenkin niin pohjattoman väsyny tähän touhuun... Hesarin – ja ylipäätään ylivaltamedian nimen voisi vaihtaa Päivän psykoosiksi, niin edes lukijoilla pysyisi muistissa ehkä joku holtti siitä mitä heille tungetaan.

Ei kommentteja: