2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 3. marraskuuta 2018

Mikroaaltoverkossa, medium rare puhelimessa

Satuin törmäämään videoon, jota suosittelen jokaiselle. Tässä ei lopulta ole ainakaan itselleni mitään uutta, mutta kun ajatus näihin asti on häilynyt lähinnä vain jossain takaraivossa... Taidan vähitellen vierottaa itseni kännyköistä ja wifistä – jos vielä kohtuulliseen hintaan onnistun lankaliittymän saamaan.

Wifi on mikroaaltosäteilyä. Tämä ihan vain ylöskirjoitettuna, koska moni asiaa ei varmaankaan ole koskaan tullut ajatelleeksi. Siis jotakuinkin samaa säteilyä, jolla safkaa lämmitetään. Kukaan ei suosittele pitämään mikroaaltouunia sylissä, tai työntämään päätään sen sisään sen ollessa käynnissä – mutta kotejamme sisustetaan enenevissä määrin langattomalla teknologialla.

Itselläni on langattomia lamppuja, langattomia mikrofoneja, langattomia kitaraplugeja, tietokoneita, pädejä, kännyköitä, signaalivahvistimia – ja etäluettava sähkömittari, joka tuuttaa enemmän säteilyä kuin nuo kaikki muut yhteensä.

Kuten joku on ehkä pannut merkille, en ole kovinkaan varauksettomasti suhtautunut virallisiin "ei tästä mitään haittaa ole" -lausuntoihin tähänkään saakka, mutta niin: kun joku näkee sen vaivan että ihan turhia hötkyilemättä listaa mitä kaikkea ihan reaalitieteellisesti asioista on aikaa sitten todettu – mutta virallisesti vaiettu – se saa ehkä aikaan toimintaa.

Jos siis tuntuu, että pinna on jotenkin lyhentynyt ja ajatus ei kulje niin kuin joskus ja unen laatu on sekin jossain kohtaa alkanut heikentyä – ja ehkä ylipäätään olo on vähän... ei niin terve ehkäpä... Kenties kannattaa harkita vaikkapa jonkin mittaista paastoa langattomuudesta ja katsoa josko olo siitä kohenee.

Henkkohtaisesti en jaksa näistä niin kauheasti panikoida kun olen aikaa sitten päässyt oman kuolevaisuuteni kanssa sinuiksi... Mutta jos satut olemaan niitä, jotka eivät kykene olemaan viittä minuuttia ilman kännykkää, ja jos oman – tai läheisten – terveyden menettämisen mahdollisuus hirvittää... Kannattaa valistaa itseään kun vielä on jotain tehtävissä.

5G tekee saman kuin aiemmatkin geet, eli lyhentää käytettävien frekvenssien vaikutusmatkaa – mikä tekee niistä yhä intrusiivisempia, ja lisää mastoja melko lailla eksponentiaalisesti. Me tosiaan elämme mikroaaltouunissa jo nyt – ja tulevaisuudessa yhä enemmän.

Onhan se kätevää juu. Mutta jos oma DNA (enkä puhu nyt liittymäntarjoajasta) menee yhä enemmän solmuun, niin kohta ei ole kellään enää kivaa.

Kyllä kyllä, oletettavasti suurin osa jopa tämän lukijoista – joiksi valikoituu kohtuullisen ajattelukykyinen otanta – tuhahti jo ensimmäisellä rivillä, että "turhaa hysterisointia", mutta minulla ei ole tapana hysterisoida. Saatan nostaa esiin melkoisen kuohuttavia skenaarioita, joita ei ole kauhean helppo purematta niellä – mutta en minä toivokaan että kukaan suoralta kädeltä uskoo mitä sanon. Parempi ottaa asioista selvää ja punnita ihan itse mitä kannattaa uskoa.

Ja tästä on hyvä aloittaa:

Ei kommentteja: