2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Ja tämä pohjaton naiivius

Ihmiset ovat eläneet selvästikin hyvin, hyvin turvattua elämää. Jos yksi tietty erisnimi on aivan pakko pudottaa jokaisen asian loppukaneetiksi, ei ole elämää juuri joutunut näkemään.

Tällä kertaa Petteri Järvinen pudotti itsensä tähän demonisointiansaan. Ensin hän kirjoittaa ihan oikeansuuntaisen kritiikin sarjasta House of Cards, joka itseltäni jäi kesken jo toiseksi viimeisen kauden alussa kaiken falskiutensa takia – ja siihenkin saakka olin lähinnä punnertanut sitä läpi siinä toivossa, että se tietty shakespeare-sävy, jota tavoiteltiin, olisi joskus löytynyt.

Jokatap. Järvisen oli aivan pakko tehdä se, mitä kaikki jatkuvasti tekevät, ja päättää kyseinen kritiikki sanoihin:
Sarjan alkuvaiheita katsoessani pidin vastustajien eliminointia typeränä ja epäuskottavana, mutta Trumpin tultua valituksi en ole varma enää siitäkään.
:D Siis multa alkaa usko ihmisiin todella loppua! Järvinen ei ole ilmeisesti nähnyt George "Poppy" Bushia pitämässä puhetta Gerald Fordin hautajaisissa...
Poppy* ei pysty pitämään pokeria puhuessaan Kennedyn murhasta ja sen muka toimittaneesta "deluded gunman" -patsystä. 

Järvinen ei ole ilmeisesti nähnyt myöskään Poppyn vähälahjaisen pojan puhetta aiheesta "Those weapons of mass destruction must be somewhere":
Myöskin Killaryn "We came, we saw, he died" on ilmeisesti mennyt Järviseltä ohi.
Järvinen ei ole sattunut törmäämään trooppiin nimeltä "the Clinton bodycount" ja tullut ajatelleeksi josko se peräti perustuisi johonkin todelliseen? Ja Obaman hauska vitsi: "I have two words for you: predator drones" on ilmeisesti sekin päässyt menemään ohi. 

Järvinen ei tunnu lainkaan ymmärtävän minkä määrän kärsimystä Yhdysvaltojen presidentit ovat kylväneet maailmalle – eikä siitä listasta puutu myöskään kylmäveriset murhat. 

Tuon valtion historiaan mahtuu ennätysmäärä ihmisiä jotka ovat ampuneet itseään useita kertoja päähän takaapäin ja hirttäneet itsensä paikkoihin joihin eivät fyysisesti ole pystyneet ripustautumaan, hypänneet ikkunoista joista ei yhden ihmisen voimin lasin läpi pääse, ja noin pois päin.

Mutta ei! Kyllä Trumppi, se on sitten niin, siis niin, se on siis nnniiiiinnnn... Paha! Ja ilkee! ...Toisin kuin tuon tason poliitikot yleensä, myös Euroopassa. Tuolle pallille ei nousta puhtain kengin.
---
*Poppy-lempinimihän ei mitenkään voi liittyä huumekauppaan. ...Josta tulikin mieleen se, miten Clintonit hankkivat lippunsa Valkoiseen taloon (joka on muuten nimetty "Marylandin apostolin" Andrew Whiten {jesuiitta} mukaan...). Pressan pestiin avitti toiminta, johon liittyi CIA, Kolumbia, ja syrjäinen lentokenttä osavaltiossa, jonka kuvernöörinä Billy sattui huseeraamaan.

Käsittääkseni Järvinen on ihan tutkinut kaikenlaisia valtiovetoisia hämärätouhuja, joten yhdenkään viittaukseni ei pitäisi tulla yllätyksenä – jollei naiivius sitten ole kovinkin vallitseva ominaisuus ihmisissä, ja aiheuta valikoivaa sokeutta.

Mikäli naiiviuden aiheuttamasta tahattomasta sokeudesta ei ole kyse, niin lopettakaa nyt hyvät ihmiset tuo hysteerinen hurskastelu jo.

Ei kommentteja: