2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Himputin arjalaiset (ja muutkin pullikoijat)

"BP" aka Anglo-Persian Oil Co. aka British-Persian Oil Co. aka Anglo-Iranian Oil Co.

Alkoholistinuraansa vasta aloitellut Churchill oli mukavan reilusti allekirjoittanut briteille 51% Iranin öljyvarannoista, ja kaikki meni niin kivasti, mutta sitten:
Menivät kansallistamaan öljynsä! Pannahinen! 

Vaan onneksi yhtäkkiä tulikin maassa sisäinen tarve vallankumoukselle! Tätä ei vielä silloin kutsuttu ytimekkäästi nimityksellä "Regime change! Regime change!" kuten nykyään, mutta saatiin kuin saatiinkin kaadettua se hallitus, ja "BP" sai taas mellastaa brittiläiseen tapaansa. Kiitos CIA, ja operaatio Ajax! 

Jonkin aikaa menikin oikein kivasti, mutta sitten yhtäkkiä nämä hullut iranilaiset ottivat Ameriikan Lähetystön panttivangiksi 444 vuorokauden ajaksi. Ihme fanaatikkoja – ja tilanteen kesto varmastikin silkkaa sattumaa.

Eipä siinä sitten muu auttanut, kuin "Regime change! Regime change!"  – ja taas päästiin mukavassa yhteisymmärryksessä eteenpäin, jahka oli ensin järkätty sota naapurivaltion kanssa. [Itse asiassa näiden kolmen khomeinillisen tapahtuman kronologia saattaa nyt olla vähän sitä/tätä, mutta samaa touhuahan se kaikki oli.] Oi niitä aikoja, kun Black Friday tarkoitti vielä massamurhaa!

Kunnes nämä mielipuolet halusivat uraania! ...Jota toki myytiin heille ihan hyvässä yhteisymmärryksessä, sen verran vähän että mitään pommeja eivät päässeet rakentamaan nämä irrationaaliset aavikkosekopäät.

Mutta! Siltikin siitä määrästä, josta ei pommeja voi rakentaa, rupesivat niitä pommeja ihan varmalla rakentamaan. Olisihan se pitänyt arvata! Sopimusrikkomus! Tai siis amerikkalaisethan siitä sopimuksesta vetäytyivät, kun näkivät että jotenkin siitä määrästä uraania, joka ihan itse oli myyty, josta ei voi pommeja tehdä, niin kuitenkin jollain magialla meinasivat niitä pommeja tehdä.

Joten mitäpä siinä voi muuta järkevä länsimaalainen tehdä kuin huutaa että "Regime change! Regime change!"

Yhtään ei ole jännää se, että kaiken tämän aikana raivotautisesti naapurivaltioihinsa hyökkäilevä apartheid-Israel todella on rakentanut ydinpommiston itselleen, vaikkei olisi saanut – ja mistä se uraani niille meni? Ei taida kukaan tietää...

Ja mikä kanssa ei ole yhtään jännää, niin Syyriassa kun on öljy-/kaasuputkia räjäytelty, niin Israeliin menevät putket on jotenkin sattuneet säästymään. Hyvä tuuri; kaikki muut putket on kyllä saaneet kyytiä. Huh huh. Joo-o. Ettei olis peräti jumalallista johdatusta?

Näinpä. Tiesittekö muuten että sähköautot olivat markkinoilla öbaut kolkeet vuotta ennen kuin Benz kehitti polttomoottorin? Näin oli, mutta jostain kumman syystä sähköautoja on alettu kehittää vasta viime vuosina. Jännä.

Käärmeöljykauppiaan poika Rockefellerillehän oli tämä Benzin keksintö ihan kiva judanssi; kun oli lamppuöljybisnes saatu yhekskeetprosenttisesti haltuun, niin oli varmaan oikein mukava että siit'edes koko maailman pyörittämiseen tarvitaan juurikin sitä ainetta, joka on mukavasti maan alla piilossa niin, että sen voidaan uhkailla loppuvan koska tahansa – ja siten voidaan pitää hintaa keinotekoisesti ihan missä lukemissa hyvänsä.

Tiedättekö firman nimeltään Conoco-Phillips? Tämän sankariyhtiön urotekoihin kuuluu Venezuelan öljyvarojen takavarikointi – koska mitäpä nyt yhden kommarivaltion kansalaisista. Kohta pääsee maailmanpoliisi taas ryskimään demokratiaa ovista ja ikkunoista. "Regime change! Regime change!"

Niin, ja tosiaan Golan. Uutisissa ei vissiin kovin taajaan muisteta mainita, että kyseisen kukkulan alla on öljyä. Sitäkään ei oikein muisteta, että kyseinen alue kuuluisi oikeastaan Syyrialle ("Regime change! Regime change!", luonnollisestikin) – jota muutenkin koko "omaa" aluettansa (toki brittien mandaatilla) keskitysleirinä pitävä apartheid-Israel kovasti jaksaa moukaroida.

Miten mahtaa olla, lieneekö Krimin seutuvilla yhtään öljyä? Siinä lähi-Kaukasuksella ainakin Churchillin ja Rockefellerin aikaan olivat semmoiset legendaariset perheet kuin Nobel ja Rothschild möyrimässä.

Bolshevikithan sitten vähän myöhemmin pistivät ainakin Bakun päreiksi. Georgia, tuo "viiden päivän sodan" näyttämö ei ole ainakaan kovin kaukana noilta tapahtumapaikoilta – ja yhtäältä Georgiasta loikkasi nimenomaan Ukrainaan se... Saakashvili? Joku -vili se varmaan oli; kuka näitä muistaa. Ja Ukrainan hallitushan on saneltu ("Regime change! Regime change!") ihan jostain rapakon takaa. Että voisko jotain öljyä olla jossain seutuvilla? Oisin kauheen yllättynyt jos kävisi ilmi että juu, on.

Kappas, Georgian lipussa näyttäisi olevan punainen risti. Ihan niin kuin Englanninkin lipussa. Ja sitten neljä pienempää punaista ristiä, jotka näyttävät ihan samalta (mutta käänteisenä) kuin Sveitsin lipussa – ja siis Punaisen Ristin logossa. Mutta ei Georgian lippu varmaan mitenkään voi vihjata Vatikaanin alaisuuteen? Ei tietenkään! Ortodoksejahan ne siellä on. Ja siis risti nyt on vaan kaksi viivaa ristissä. Punainen viiva. Ja toinen. Ristissä. Niin kuin lipuissa nyt yleensä jotain on ristissä aina. Kuka noihin viireihin ja heraldisiin jutskiin nyt ikinä on yhtään vakavasti suhtautunu?
---
Jos joku on ikinä miettinyt, että minkä takia naapurivaltioiksi on sattunut Iran ja Irak, että miten voi olla noin identtiset nimet – niin itse asiassa ne juontuvat ihan eri suunnilta: Iran viittaa arjalaisuuteen, kun ne historian arjalaiset nyt oli lähtöisin tuolta seudulta – ja Irak sitten kertoo lähinnä länsimaisesta translitteroinnista: sen voisi yhtä hyvin kirjoittaa Arab, tai Arah – mutta ei kun me kirjoitetaan Irak kun näyttää niin kivalta siinä Iranin kyljessä. Niin ovat kuin identtiset kaksoset, aina nuhjaamassa keskenään :D
---
...Jaa, että Pariisissa on mellakoitu polttoaineen hinnankorotusten takia? No mutta, tämä ei varmaan liity mihinkään yhtään? Eikä sekään, että joku on taas keksinyt syyttää "äärioikeistoa" – toisin kuin silloin kun äärivasemmisto rikkoo paikkoja, ja kukaan ei keksi sanoa, että "No niin, siellä ne kommarit taas riehuu". Tai kun kehitysmaalaiset polttavat autoja, niin ei sanota että "maahanmuuttajat siellä toteuttaa kulttuurisia viettejään".
---
...Ei ole näemmä Suomen lehdistöön asti ehtinyt nimettöminä pysyttelevien asiantuntijoiden raportti, jonka mukaan Iran ihan varmasti keittelee jotain kemiallisia aseita siellä justiinsa nyt hei... Mutta sentään siitä näemmä innokkaasti raportoidaan, miten joku brittikomentaja on kekkaissut, että "Venäjä on vaarallisempi kuin Isis" – mikä voi olla sikäli totta, että Isishän on brittien oma SIS, johon on lisätty I eteen, ja siis helpommin hallittavissa.

Ei kommentteja: