2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

lauantai 3. marraskuuta 2018

Apokalypsy peruttu, jälleen

No niin. Hups.
»Ensin kerrottiin, että selkärankaisten määrä on vähentynyt 60 prosenttia. Olisi pitänyt kertoa, että keskimäärin 60 prosenttia.»
Tänään sitten YLE kertoo, miten YLE on vastuullinen kertoessaan jälkikäteen että tuli turhaan lietsoneeksi paniikkia, koska ei lukenut alkuperäistä tekstiä, vaan jauhoi vain sitä mitä mediakoneisto muutenkin jauhaa.

Kuten tiedetään, oikaisut eivät jää elämään. Virheelliset kohuotsikot sitten taas jäävät.

Mutta hienoa, että virheellinen profetia kuitenkin suostuttiin jotakuinkin oikaisemaan.
»Lisäksi jutun lopussa on tarkennettu, että raportissa tutkitut lajimäärät kattavat vain pienen osan maailman selkärankaislajeista.»
En alunperin edes lukenut koko juttua, kun jo otsikko kirkui silkkaa propagandaa – ja sitähän riittää kommentoitavaksi päivittäin muutenkin aivan liikaa. Mutta kuinka moni kommentoija ympäri inttervepin on sittemmin kertonut muille – virheellisesti – miten ihminen tappaa ympäristön pierettämällä lehmiä ja muutenkin olemalla hengissä?
»Oman sivumakunsa koko hässäkälle antaa se, että WWF kerää rahaa kummeiksi ryhtyviltä vapaaehtoisilta.»
Niin. Itse asiassa tämä ei välttämättä ole mikään sivumaku, vaan pääateria.  WWF on rahantekokone – kuten nämä järjestöt tuppaavat olemaan. Kerätyistä rahoista ylivoimaisesti hulppein osa menee aina järjestön ylläpitämiseen – ja jos tämä nyt tulee lukijalle yllätyksenä, niin kannattaa hiukan tutkia asiaa. Jostain kriittisemmästä lähteestä kuin järjestöjen omilta sivuilta.

Olin juuri ennen tätä korjausartikkelia huomannut otsikon, jossa kerrottiin, miten naalit ovat suunnilleen kuolemassa sukupuuttoon tms., joten mikään ei suinkaan ole muuttunut. Just sä™ tapat luonnon, ja maapallon, ja tulevaisuuden, ja pörröiset eläimet. Just sun takia jääkarhut ovat jäälautoilla pulassa, koskapa ovat ilmeisesti unohtaneet miten uidaan ja siirrytään takaisin sinne kiinteämmän jään puolelle.
»– Jos ilmaston lämpeneminen jatkuu samaa tahtia kuin nyt, vuosisadan loppupuolella naaleja ei ole kuin arktisilla saarilla, Metsähallituksen ylitarkastaja Tuomo Ollila kertoo»
Onneksi ilmaston lämpeneminen ei todellakaan jatku "samaa tahtia". Ollilan Tuomollakin saattaa tulla vähän vilu tässä lähivuosina.

Ei kommentteja: