2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 17. lokakuuta 2018

Sanoja ja sanoja

Hmm. YLE tietää kertoa Eurobarometrin tietävän, että

»EU-jäsenyyden kannatus nousi taas – nuoret aikuiset katsovat Suomen hyötyneen EU:sta eniten, nelikymppiset vähiten»

"EU-jäsenyyden kannatus nousi taas" viittaa noin ilmaisuna siihen, että kyseessä olisi jatkuva trendi; kohta ollaan varmaan reippaasti yli sadassa prosentissa, vai mitä? 

"Nuoret aikuiset kokevat Suomen hyötyneen EU:sta eniten" voi tarkoittaa muutamaa asiaa: 1) kaikki nuoret aikuiset kokevat, että Suomi on hyötynyt EU:sta enemmän kuin muut jäsenvaltiot – tai sitten vaikkapa sitä 2) että ne, jotka eivät ole nähneet Suomea ennen unioniin liittymistä, ovat hanakampia ajattelemaan että EUsta on jotain hyötyä – kuin ne, jotka ovat saaneet seurata "edistysaskelia" alusta lähtien ja muutenkin saaneet vähän enemmän elämänkokemusta. 

Eurobarometri. Mahtaisiko olla Euroopan Unionin teettämä tutkimus? Kuulostaa yhtä luotettavalta kuin Saudi-Arabia tutkimassa omia sotarikoksiaan: "Juu ei kyllä löytyny mitään huomautettavaa täältä. Ihan kateltiin ympärille siellä ja juteltiin paikallisten kanssa ja mitään ei tosiaan löytyny."
»EU-maiden kansalaiset pitävät ilmastonmuutoksen torjumista ensi kevään europarlamenttivaalien tärkeimpänä kysymyksenä.»
Ihanko totta? Tämäkö tosiaan on EU-maiden kansalaisten suurin huoli? Ei lisääntynyt sensuuri ja ei-demokraattisen neuvoston kaikkialle levittäytyvä mielivalta? Ei muukalaisten invaasio? Eurooppalaisia ei huoleta eurooppalaisen kulttuurin systemaattinen hävittäminen, vaan fiktiivinen Ilmastonmuutos, joka on sun syy™?

Mielipidetutkimuksissahan tuppaa olemaan hiukan sitä vikaa, että niiden voidaan kertoa kertovan mitä tahansa, koska "Oletteko lakannut lyömästä vaimoanne? ☐Kyllä, en enää hakkaa ☐Ei, hakkaan edelleen ☐En osaa sanoa; olen yleensä humalassa" -tyyppinen kysymyksenasettelu urauttaa vastaukset sopivasti kertomaan vaikkapa, että "tutkimuksen mukaan muslimit eivät hakkaa vaimojaan, koska alkoholi on islamissa kielletty".

2 kommenttia:

Jörgen Jörgensen kirjoitti...

No voi ristuksen jesus. Etkö sinä hyvä mies vieläkään ymmärrä, että jotkin YLEn kyselyt tai Eurobarometrit ovat aivan tahallista paskaa, jonka tarkoituksena yksinomaan mielipidemuokkaus valtaapitävien suuntaan. Koeta nyt ymmärtää, että me olemme informaatiosodassa niitä vastaan, ja ikävä kyllä resurssien puutteen takia häviöllä.

kasbach kirjoitti...

:D Minkä takia sä mulle vaahtoat, Jörgen? Ihan kuin en tietäisi, vaikka just olen vääntänyt rautalangasta juurikin samaa mitä väität etten ymmärrä. Lukulasit päähän nyt...