2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 29. lokakuuta 2018

Rituaaliteurastus, koska Gaia

Jjaa sitten on vuorossa Relanderin Jukka, jonka mielestä eläinten teurastaminen mielikuvitusolentojen nimessä niin, että ne saavat todistaa oman verensä valumista lattialle, on inhimillisempää kuin... lihansyönti noin ylipäätään. Koska ilmastonmuutos (joka luonnollisestikin [vaikka onkin fiktiota] on sun syytäs) paranee uhrimenoilla.

Valkoisen itseään ruoskivan miehenpuolikkaan tapaan hän toki todellakin ruoskii itseään kuten nykyisin on tapana:
»Itse olen lihansyöjä, mutta huomaan, että valintani perusteleminen on päivä päivältä vaikeampaa. Varsinkin ilmaston lämpenemisen vuoksi.»
Epäilemättä se on vähän vaikeaa – tuo peruste kun vaatisi ihan faktaa tuekseen. Kuin myös koko artikkeli.

Relanderin mielestä lehmien piereskely lämmittää ilmastoa, koska valkoinen mies on paha.
»Rituaaliteurastus alleviivaa, että lihansyönti on elämän rajojen rikkomisesta seuraava poikkeus. Sellainen se voisi olla myös omassa arjessamme. Samalla lihansyönnin aiheuttamat päästöt putoaisivat viidennekseen. Näin minä aion tehdä.»
Jukka, sä aiot siis tehdä mitä? Ruveta rituaaliteurastajaksi? Ei kuulosta ihan täysipäiseltä suunnitelmalta nyt kuule.

Lihansyönti ei ole elämän rajojen rikkomisesta seuraava poikkeus – se on elämän pääsääntö. Kaikki elävä kuolee, ja sen jälkeen tulee syödyksi. Ihan kaikki. Ei välttämättä ihmisen toimin, mutta kuitenkin. Tätä kutsutaan elämän kiertokuluksi. Rituaalinen teurastaminen sen sijaan ei ole mikään välttämätön... 

Tiedätkö sinä, että rituaaliteurastus on kaiken uskonnon perusjudanssi. Jeesus teurastettiin, jotta isänsä, joka on myös hän itse, ja tavallaan ei ole, hyväksyisi ihmiset takaisin luokseen, koska ei mitenkään muuten voinut sitä tehdä, koska ei ilmeisesti hallitse omia tunteitaan tai jotain. Joten hänen piti siis uhrata poikansa, eli itsensä, vaikka onkin kaikkivaltias ja noin pois päin.

Alttarit ovat uhrialttareita. Toisinaan niissä on uhrattu eläimiä, toisinaan ihmisiä. Tällä ei ole kovinkaan paljon tekemistä luonnon kiertokulun kanssa.

Jukka. Laskepa huvikseen montako aaria jäävuorisalaattia tarvitaan yhden lehmän ravintoarvon tuottamiseksi niillä salaateilla. Laske samalla paljonko vettä se määrä jäävuorisalaattia kuluttaa suhteessa siihen yhteen lehmään.

Ja kaikki muut maailman jukkarelanderit: lopettakaan nyt perkele tuo hurskastelu. Te ette pelasta maailmaa. Maailma ei tarvitse teidän kikkakolmosianne jatkaakseen elämäänsä jokunen miljardi vuotta teidän jälkeenne.

Ihan epäilemättä eläinten kohtelussa löytyy parantamisen varaa; jos haluatte puuttua siihen, puuttukaa siihen. Ottakaa selvää miten eläimiä noin yleensä kohdellaan, ja osoittakaa epäkohtia, jotka sitten korjaantuvat ihan sen takia että ihmiset eivät hyvällä omallatunnolla syö sadistien tuottamaa ravintoa (paitsi ilmeisesti halalia ja kosheria).

Aivan yhtä eittämättä me ihmiset ylipäätään syömme aivan liikaa. Myös lihaa – mutta ylipäätään kaikkea. Meillä on liikaa aikaa, joten me käytämme sen pupeltamiseen – varsinkin jos satumme olemaan vegetaristeja, koska vegetaristeilla on aina nälkä.

Mutta oikeesti, kaikki te jukkarelanderit: koittakaa nyt, kautta Teutateksen, saada perusfaktat kohdilleen, ja lopettakaa tuo toisia syyllistävä jeesustelu. Se on sairasta. Oikeasti, teissä on patologisesti jotain vikaa. Korjatkaa ensin itsenne, ja ruvetkaa sitten vasta korjailemaan muita.

Ei kommentteja: