2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 19. lokakuuta 2018

Non player characters

Kuten lynkkausjoukon päätuomitsija toteaa:
Suurin kysymys on se, opimmeko me ihmisinä ja yhteiskuntana näistä mustista vuosista mitään. Tunnistammeko vastedes paremmin ne mekanismit, joilla meidät suomalaiset usutetaan kääntymään toisiamme vastaan, tahdottomiksi pelinappuloiksi laudalla, jonka loppuruudussa olemme kaikki häviäjiä?
Saas nähdä; ei erityisen lupaavalta näytä. Meediot ovat täynnä itsesensuurin lietsomista, jossa asiat on käännetty päälaelleen. YLE kertoo Chemnitzin mielenosoituksista, joihin osallistui ihan tavallisia ihmisiä kertomaan, että ulkomaalaisten väkivalta on huono juttu – mutta luonnollisestikin verorahoitteinen tiedotusvälineemme todellisen ongelman sijaan voivottelee miten vaikeaa sosiaalituristien elämä on kun mielikuvitusnatzit vainoavat koko ajan ja kaikkialla.

Pääuutismedioiden tekstiä alkaa olla vatsaakääntävää lukea. Suoraa valehtelua, ja valtion väkivaltakoneiston värväämistä suiden tukkimiseen. Nämä tosiaan ovat mustia vuosia – mutta jos suunta jatkuu samanlaisena, tulevat nämä diktatorian ensipolkaisut näyttämään suorastaan ruusuiselta menneisyydeltä.

En minä lukenut Mitä Vittua? -lehteä, mutta sen nimestä voi päätellä, että jotakuta muutakin on joskus kuvottanut päälle vyörytettävä propaganda. Siitäkin voi päätellä jotain, että lehden nimi piti loiventaa kahdeksi kirjaimeksi, jotka eivät enää kerro mitään. 

Ei saa sanoa tuhmia sanoja. Hyi. Sormellaosoittelu on rumaa myöskin, kertoo päätoimittaja. Niinkutsuttua "vihaa" aiheuttaa semmoinen. Sitten päätoimittaja osoittelee sormellaan sinne tänne, mutta erityisestikin Venäjälle. Koska venäjävenäjävenäjä.

Viime päivinä pinnalle on noussut mielenkiintoinen meemi, jossa näitä vihertrotskilaisen pravdan levittäjiä verrataan tietokonepelien kalustehahmoihin – jotka on ohjelmoitu toimimaan tietyllä tavalla ja toistamaan tiettyjä fraaseja – mikä luonnollisestikin sai Twitterin poistamaan sananvapauden jälleen 15000 käyttäjältä.

Näitä NPC-hahmoja toki löytyy molemmin puolin keinotekoista vedenjakajaa, mutta vasemmalla (eli äärioikeammistossa) todella luotetaan siihen, että ihmiset eivät kerta kaikkiaan jaksa ottaa asioista selvää – jolloin loputon tyhjien iskulauseiden toisto tuottaa illuusion kiistämättömästä ylemmyydestä. 

Oikeastaan kyse ei ole kätisyydestä, vaan nimenomaan elitismistä, jossa itse kukin pyrkii kohottamaan itsensä ja oman aatteensa junttien yläpuolelle. Mutta ongelma on nimenomaan tuo aate, joka aina on täydellisesti irti todellisuudesta. Aate, joka antaa näille virtuaalitodellisuuden hahmoille virtuaalisen oikeuden tunkeutua kotiisi katsomaan mitä syöt ja millä liikut ja ennen kaikkea: mitä ajattelet. Meediot ovat telepaatteja.

Ei kommentteja: