2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 30. lokakuuta 2018

Kaleeriorjat vaativat jyrkempää biittiä

*Huok* Sitten on vuorossa Suvi-Anne Siimes – sentään vähän maltillisemmin sävyin: hän "ei kiellä ilmastonmuutosta" (huok), muttei myöskään usko syyllistämisen olevan kauhean hyvä kannustin...

Masentavaa on sitten lukea kommentteja, jotka melkein kaikki kaipaavat lisää syyllistämistä, koska he (kommentoijat) itse ovat parempia ihmisiä kuin muut, joiden syytä kaikki on. Ja kaikki muut tuhoavat maailman, toki – kuten toinen lehden sivuilta löytyvä apokalypsy-artikkeli selvästikin haluaa alleviivata.

Vain yksi kahdestakymmenestäneljästä vilauttaa jotakuinkin faktoihin kallellaan olevaa infoa: "Viime talven Kanarian vuoriston lumimyräkkä tai kaaos ja Saharan lumikelit ovat vain esimakua tulevasta, ilmasto muuttuu, mutta se muuttuu järkyttävän arktiseksi."

Asia ei ole aivan noin yksioikoinen, mutta oikeansuuntainen silti. Kuten olen jossain kohtaa tullut maininneeksi, aavikot ovat muuttumassa asuttaviksi taas samalla kun arktinen alue hivuttautuu etelämmäksi. Tämä on ihan luonnollista vaihtelua, jota viherfasistit eivät millään kykene katsomaan übermensch-fantasiansa katveesta.

On hyvin mahdollista, että Fennoskandiasta tulee asumiskelvotonta aluetta seuraavan vuosikymmenen aikana. Samoin suuresta osasta Pohjois-Amerikkaa. Itse asiassa jääkausi vaikuttaa enemmän tuolla rapakon takana – mutta sielläkin varianssia riittää sikäli, että Alaskasta tulee itse asiassa nykyistä asuttavampi (koska suihkuvirtaukset siirtyvät, tiedättehän).

Jokatap, tuulimyllyt jäätyvät pystyyn, ja aurinkokennoilla ei ole valoa jahka pari isompaa tulivuorta röyhtäisee – ja tämä on siis ihan luonnollista kaikki. Ihmiskunta pystyy sopeutumaan mihin tahansa muutokseen, mutta poliittiset ratkaisut tuppaavat olemaan yhtä kehittäviä kuin muurahaispesään istuminen.

Ja ongelma on se, että ihmiset odottavat jatkuvasti poliitikkojen ratkovan kaikki ongelmat – siitä huolimatta, että politiikka aivan selvästi vain ja ainoastaan luo ongelmia.

Männäpäivänä jonottelin typermarketin kassalle. Takanani keskusteltiin (yksinpuheltiin oikeastaan) siitä, miten huonosti logistiikka oli selvästikin suunniteltu kun kassoja oli selkeästi vähemmän kuin tarvetta olisi ollut.

Paitsi että se, jonka suunnitelmiin tuo jonotuttaminen kuuluu, on mielestään suunnitellut skeeman oikein hyvin – ja harkitsee työvoiman vähentämistä entisestään. Jonot pitenevät niin pitkään kuin asiakkaat sen sallivat.

Jos joku ketju alkaisi pitää huolta siitä, että asiakkaiden ei tarvitse jonottaa... Siirtyisiko asiakaspohja kyseiselle ketjulle? Äkkiseltään voisi kuvitella, että siirtyisi. Mutta toisaalta alitajuisesti ihmiset saattaisivat ajatella jonojen puutteesta, että "tässä liikkeessä ei käy asiakkaita; menen tuonne missä on jonoja".

Me olemme lehmiä. Niin kauan kuin märehdittävää riittää ja joku kertoo mihin suuntaan milloinkin pitää jonottaa, karsinointi ei haittaa. Ja tähän liittyen: näen hyvin mahdollisena, että parin vuoden päästä eurooppalaiset valuvat ihmisvirtoina Lähi-Itään ja Afrikkaan. Saas nähdä miten avosylin nämä "spontaanit" liikehdinnät otetaan vastaan.

Ei kommentteja: