2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

tiistai 16. lokakuuta 2018

Julkisesti salaista

»Syyrian salaiset kansiot

Helsingin keskustassa, maan alla, sijaitsee turvapaikka. Sinne on jo vuosien ajan salakuljetettu arkaluonteisia asiakirjoja aikamme kammottavimmasta sodasta.»

Eli Jemenin "sodasta"? Ei kun joo, Syyrian. No, kieltämättä länsiliittoutuma on perusteettomalla invaasiollaan saanut todella pahaa jälkeä aikaiseksi myös siellä.
»Nuorteva joutuu puhumaan suomalais-syyrialaisesta yhteisoperaatiosta kieli keskellä suuta.

Hän ei nimittäin saa kertoa Syyria-aineiston sisällöstä yksityiskohtia. Eikä hän itsekään tunne arabiankielistä aineistoa kuin pääpiirteittäin.

”Me emme anna mitään tietoa niistä. Aineistot ovat turvasäilytyksessä ja kokonaan irti tietojärjestelmistämme.”»
Toisin sanoen, mistä tämä lehtijuttu kertoo? Aineistosta ei saa kertoa mitään (paitsi näemmä matskun olemassaolosta), eikä haastateltava itse asiassa oikein edes tiedä. Joten miksi tämä artikkeli on olemassa? Miksi kertoa aineistosta, josta ei voi kertoa mitä se sisältää?

Haiskahtaa McGuffinilta.
»Mitä Syyria-aineistosta voi päätellä? Se on siis kerätty Syyrian valtiollisista arkistoista, jotka ovat jääneet kapinallisalueille. Kyse on oletettavasti sellaisista Syyrian kaupungeista, joissa on käyty sodan suurimpia taisteluita.

Nuorteva ei voi kertoa tarkasti, vaan tyytyy sanomaan: ”Muutamilta alueilta. Yksi on laajempi alue, ja on pari pienempää aluetta.”

Nuorteva luonnehtii aineistoa ”kansallisesti merkittäväksi”.

Aineisto käsittää sekä Syyrian sodan aikaista että sotaa edeltävää materiaalia. Osa materiaalista on viety Hollannin ­Haagiin kopioitavaksi ennen saapumista Helsinkiin. Voi olettaa, että kyse on erittäin arkaluontoisista dokumenteista, koska Haagissa sijaitsee kansainvälinen sotarikostuomioistuin.

Kopiot on otettu, koska uhkana on, että sodan eri osapuolet saattavat tuhota asiakirjoja jo sodan aikana tai viimeistään sen jälkeen. Aineistossa saattaa olla tietoja esimerkiksi joukkomurhista, vankiloista, kidutuksesta, Syyrian hallinnon roolista sodassa tai kemiallisista aseista.

Mutta tämä on spekulaatiota.»
Niin. Tuon olisi voinut mainita ihan alussa. Silkkaa spekulaatiota, joka selvästikin suodattuu sangen ideologisten sankojen läpi.

Ensinnäkin "kapinalliset" ovat yhtä kuin alQaida, alNusra ja ISIS, Yhdysvaltojen ynnä Israelin tuella – mutta spekulatiivisilla joukkomurhilla ja yhtä spekulatiivisella kidutuksella toimittaja virittelee (tooo.ooosi hyvin peiteltyä) innuendoa kohti demokraattisesti valittua Assadia.

Ja kemialliset aseet? Venäjä on kuukausia raportoinut missä päin seuraavassa false flagissä käytettävät kloriinitynnyrit reissaavat, mutta koska ne ovat Idlibissä, eli "kapinallisalueella", jonne Yhdysvallat eivät suvaitse Venäjän liikahtavan... Koska tieto kloriinitynnyrien siirtelystä tulee Venäjän suunnalta, siihen ei tarvitse suhtautua vakavasti – koska venäläiset aina vasiten levittävät vääriä tietoja, toisin kuin muut ihmiset koskaan eivät (koska venäläiset ovat huonoja ihmisiä, ja muut eivät ole, vaan luotettavia eikä yhtään salamyhkäisiä).

Kyseessä on siis lehtijuttu, joka ei kerro aiheestaan mitään, mutta samalla kaiken siitä, mitä lehden kustantaja haluaa vihjattavan. Näin se homma hoituu, sano.

Onneksi kohtapuoliin on Norjan Lapissa NATOn sotaharjoitus, johon Suomikin iloisesti liittyy – ja joka ei millään muotoa vängällä harjoittele nimenomaan Venäjän rajalla, vaan ihan vaan muuten vaan siellä. Pysyy kivasti yllä semmoinen virittynyt ilmapiiri.

Ei kommentteja: