2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 21. syyskuuta 2018

Presstituutio eilen, tänään & huomenna

Pahantuulentirpa tässä hei. Ihan "huvikseen" ajattelin vaihteeksi tarkistaa miten kartalla maamme pääpropagandatoimistot ovat vaikkapa lähi-idän tilanteesta. Ei olisi taaskaan pitänyt.

Hesarissa oltiin oikein tutuilla linjoilla kerrottaessa Israelin (jälleen kerran) suorittamasta laittomasta hyökkäyksestä rajojensa ulkopuolelle – kuitenkin puhumatta itse asiasta. Ei luonnollisestikaan mainittu sitä, että Israelilla ei ole mitään oikeutta pommittaa Syyriaa. Sen sijaan onnistuttiin tekemään kolme juttua, joilla mustamaalata sekä Syyriaa, että Venäjää, ja luonnollisestikin Putinia.

Tottahan tokikin tarina otsikoidaan täysin väärässä järjestyksessä: tässä narratiivissa ensin Syyria ampuu venäläiskoneen alas venäläisellä kalustolla, minkä takia Venäjä syyttää Israelia – mikä noin otsikkona kuulostaa naurettavalta, mikä lienee tarkoituskin.

Sitten puolivälissä linkataan juttuun, joka kertoo "Putinin kokemasta nöyryytyksestä [Katso kuva! ;D]" – joka hesarin näppärän toimittajan mukaan selittää koko Syyrian sodan tms.

Jutussahan oletettavasti viitataan siihen huippukokoukseen, jossa muiden maiden edustajat lapsellisesti järkkäsivät niin, että Putin joutui syömään safkansa eri pöydässä kuin muut. Hirmu aikuismaista toimintaa oli se, ja kaikki eto ylpeitä fantsusta gägistä, eiks jeh! "Näin hoidetaan korkean tason diplomatiaa."

Lisäksi toimittajalle oli raivattu palstatilaa alentuvaan kolumnointiin. Katsotaanpa:
Moskovan näkemyksen mukaan Israel on vastuussa siitä, että Venäjän liittolainen Syyria ampui epähuomiossa ["epähuomiossa"? Siellä oltiin varmaan ohjuslähettämössä ihan että: "Oho, ai kato se olikin omia kun luulin tähdänneeni noita Israelin hävittäjiä. Hups. Mai bääd; ei ois pitäny keitellä kahvia samalla."] alas venäläisen tiedustelukoneen ja 15 Venäjän asevoimien palveluksessa ollutta henkilöä kuoli.

Puolustusministeriön edustajat käyttivät tiistaipäivän Israelin sättimiseen ja uhkailuun, ulkoministeriö kutsui Israelin lähettilään puhutteluun. [Huomaattehan sanavalinnat jälleen: puolustusministeriön edustajat eivät muuta tehneet koko tiistaipäivänä kuin "sättivät" ja "uhkailivat" (kas kun eivät "urputtaneet" ja "öyhöttäneet"). "Sellaisia ovat venäläiset! ;D"]

Venäläiset väittivät Israelin varoittaneen heitä ilmaiskustaan vain minuuttia aikaisemmin. Jos tämä pitää paikkansa, voi venäläisten kiukkua vähän ymmärtääkin. [Toistetaanpa: "Jos tämä pitää paikkansa, voi venäläisten kiukkua vähän ymmärtääkin." Että jos viisitoista sotilasta kuoli jouduttuaan ilman omaa aggressiota tulilinjalle (koska ne Israelin hävittäjät kätevästi käyttivät kuljetuskonetta kilpenä) täysin laittoman hyökkäyksen aikana, voi "kiukuttelua" vähän ehkä yrittää ymmärtää, koska no, venäläiset nyt on semmoisia kiukuttelijoita, vai?]

Tosiasia kuitenkin on [tosiasia? Tämäkö nyt on ihan ehdottomasti fakta, ja vieläpä sellainen, joka edelleen mitätöi sen, että Israel jälleen kerran hyökkäsi naapurimaataan vastaan? Niinkö?], että melko ison, hitaan ja alueella jatkuvasti päivystävän Iljušin-koneen ampui Syyrian ilmatorjunta, todennäköisesti venäläisellä ilmatorjuntakalustolla.

Presidentti Vladimir Putin tyytyi esittämään lehdistöpäällikkönsä välityksellä surunvalittelut uhrien omaisille – Kremlistä ei Tel Aviviin lähetetty tulta eikä tappuraa.

Koska viimeksi olisi muuten lähetetty? [Tämä on itse asiassa hyvä kysymys, jonka voisi laajentaa kattamaan myöskin Washingtonin: milloin kukaan on estänyt Israelia tekemästä ihan mitä lystää?]

Israel ammuskelee Venäjän liittolaisia tämän tästä, mutta Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu ja Vladimir Putin käyskentelivät viime toukokuun voitonpäivänä Punaiselta torilta Tuntemattoman sotilaan muistomerkille kuin paita ja peppu.
[Joten toimittaja voi vetää kevyet konkluusiot:]

Eiköhän kriisi rauhoitu, kunhan Moskovassa on vähän purettu paineita.
Toimittajalle tiedoksi: Syyriassa tehdään ruumiita. Siellä tapetaan ihmisiä Isrealin, Saudi-Arabian, Ranskan, Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Saksan voimin. Mutta kiva jos kriisi rauhoittuu sillä että Moskovassa vähän vaikka hakataan tyynyä.

---

Samoille seutuville liittyen: koitin katsoa josko viimeisimmästä Jemenin pommituksesta löytyisi jostain jotain. Jonkin aikaa kesti löytää edes jotain sinne päin, mutta vihdoin vastaan tuli verorahoillamme kustannettu juttu, josta käy ilmi, että myös Suomi on tehnyt osansa maailman pahimman humanitäärisen kriisin pahentamiseksi – hyvästä rahasta, epäilemättä.
Patrian panssaroituja ajoneuvoja on jälleen kuvattu Jemenin sodassa.
Uutissivusto News Now Finland (siirryt toiseen palveluun) julkaisi maanantaina videon, joka on tiettävästi kuvattu Jemenin länsiosissa. Videossa näkyy raskaasti aseistettu sotilassaattue. Saattueessa on mukana Patrian panssaroituja AMV-vaunuja, joihin on asennettu rynnäkköpanssarin tykit.

[...] 
Osasto on uutisten mukaan matkalla Hodeidan satamakaupunkiin, jota Saudi-Arabian johtama liittouma on pommittanut rajusti. Pommituksissa on haavoittunut ja kuollut paljon siviilejä. Liittouma käy Jemenissä huthikapinallisten vastaista sotaa [Ei käy. Kyseessä on kansanmurha.]. Sodan vuoksi Jemenissä on meneillään yksi maailman vaikeimmista humanitäärisistä katastrofeista [eli siis, kuten todettua, kansanmurha].

[,,,]

Muun muassa Norja ja Saksa ovat rajoittaneet sotatarvikkeiden vientiä Saudi-Arabian johtamalle liittoumalle. Suomessa puolustusministeri Jussi Niinistö (sin.) on joutunut puolustamaan Suomen asevientiä eduskunnassa. Hänen mukaansa asevienti on vastuullista ja ihmisoikeustilanne otetaan huomioon. [Kiva.]

Niinistö ei halunnut maanantaina kommentoida Patrian vaunujen käyttöä Jemenin "sodassa" [l. kansanmurhassa].
Sehän tässäkin asiassa on hirmu vekkulia, että Saudien kuningashuone ei itse asiassa luota omiin kenraaleihinsa, joten heitä ei päästetä sotajoukkojen puikkoihin. Tämä johtunee siitä, että Saudit ovat wahhabeja, kun taas itärannalta löytyy shiiaenemmistö ja länsirannalta sunni-. Kolme islamistilahkoa, joiden kaikkien modus operandi on väkivalta.

Joten Saudi-Arabian armeijaa johtaa Yhdysvallat. Jemenin vesilaitoksia ja kalastusaluksia on pommitettu systemaattisesti vuosikausia; rauhanneuvottelut on sabotoitu sillä, että vastapuolen edustajia ei päästetä maasta; kolera-alueelle ei päästetä lääkintäapua; koulubusseja pommitetaan (kolme parin viime viikon aikana).

Onko sattumaa se, että maailman kymmenen turvattominta maata ovat kaikki sellaisia, jotka Yhdysvallat on "vapauttanut"?

Ei, se ei ole sattumaa, vaan tarkoituksellista.
Esim. Libyasta tuli Gaddafin aikana mantereen rikkain valtio, joka oli valmis vetämään loputkin valtiot imussaan hyvinvointiin. Mitä Libya on nyt? Ihmissalakuljettajien mekka.
Miksi Yhdysvallat suojelee Idlibissä al-Qaidaa [suom. "Tiedosto"] kyörättyään nämä terroristit sinne heidän jouduttuaan mottiin toisaalla Syyriassa? Miksi demokraattisesti valittuja johtajia kammetaan vallasta ympäri maailman?
Kysymyshän ei ole valtioista. Eikä niiden johtajistakaan useimmiten. Kun Yhdysvallat raunioittaa jonkun maan, sen tekee Lockheed Martin ja kumppanit (vaikkapa Patria).

Onneksi EU:ssa alkaa tammikuussa artiklojen 11 & 13 aika, jolloin lehdistö voi jatkaa presstituutiotaan vapaasti, ilman kyseenalaistavia äänenpainoja – kun riippumattomat kirjoittajat kammetaan linkkiveroilla ja muilla kommervenkeillä kokonaan ulos julkisesta keskustelusta. Koska "tekijänoikeudet".

Aijai, maailmasta tulee paljon yksinkertaisempi paikka kun totuuksia on aina vain yksi. Kuten edellisestä neuvostoliitosta olemme oppineet. Elämme jännittäviä aikoja.

Ei kommentteja: