2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Skuuppeja, skoijausta & russofobiaa

Niin. Erkkomedialla on kolme viholliskuvaa: Venäjä, Putin ja Trump – jotka ovat yksi ja sama asia kyseiselle aviisille. Toki historiamme tuntien tietty annos ryssäinkyräilyä on terveen kansakunnan merkki, mutta överit tuppaavat hämärtämään tajuntaa...

Jostain kumman syystä seuraava juttu on näemmä mennyt ihan ohi toimitukselta – mikä on todella jännää kun ottaa huomioon sen, miten tarkkaan siellä lähiluetaan rapakon takaista "riippumatonta" journalismia. Tämä tutkimus oli (yllättävää kyllä) esillä myös Hesarin fanittamalla (lukemattomia kertoja fabuloinnista narahtaneella) SeeÄnnNännällä, mutta linkitän ÄllAaTaimssiin (jolla lienee ainakin jonkin verran kredibiliteettiä jäljellä):
"The U.S. has a long history of attempting to influence presidential elections in other countries – it’s done so as many as 81 times between 1946 and 2000, according to a database amassed by political scientist Dov Levin of Carnegie Mellon University."
Eli. Jokainenhan toki tietää, että Yhdysvallat on tehnyt kaikkensa vaikuttaakseen vaaleihin kaikkialla aina, mutta tässä tutkimuksessa tosiaan todetaan vänkäämisen olleen hyyy.yyyvin aktiivista 47:ssä maassa – eikä (varmaankaan häveliäisyyssyistä – tai ehkä hra Levin on vain halunnut pysytellä hengissä) tämä tutkimus ulotu edes ihan lähihistoriaamme, vaan päättyy vuoteen 2000. 

Varsinainen kohkaaminenhan alkoi seuraavana vuonna, kun tietty fysiikan lakeja roisisti rikkova narratiivi tungettiin jokaiseen kotiin turboahteella – mutta toki suunnitelmat olivat olleet pöytälaatikossa jo vuosia. Ja noihin suunnitelmiin kuuluvat kiinteästi meedian käyttö megafonina: kun jotain toistaa riittävän pitkään ja riittävän äänekkäästi, ihmiset uskovat aivan mitä tahansa.

Ja siksi Hesarin toimitus kertoilee loputtomia faabeleita siitä, miten Venäjä pyrkii (vallanhimoisesti & pahantahtoisesti) sekaantumaan muiden maiden asioihin ja Ameriikka taasen haluaa isällisen rakastavasti auttaa kaikkia – pommittamalla ikuisen rauhan ihan kaikkialle. Aamen.

Ei kommentteja: