tiistai 16. toukokuuta 2017

Pässejä narussa

Otsikoiden plaraaminen käy kyllä työstä; valtameediot levittävät hartiavoimin haplöösiä propagandaa päivästä toiseen.

Ensinnäkin tämä haittaohjelma: eilen oltiin kovasti sitä mieltä, että "Venäjältähän tuo varsin näyttäisi tulleen". Tänään siinä "'asiantuntijoiden mukaan' näyttäisi olevan pohjoiskorealaisia piirteitä". Jälleen kerran: ihanko ovat Vic 20:llä koodia naputelleet? Vai peräti Commodore 64:llä?
Kim Jong-Un näyttää miten hakkerointi tapahtuu – sotilaskunta tekee muistiinpanoja.
Kellään ei jälleenkään pistä silmään se, että Yhdysvalloissa kyseinen malware iski oudon harvalukuiseen konekantaan – ja että koko mörkö on lähtöisin NSA:n suunnalta. Hirmu jännää, että isku suuntautuu ihan muualle kuin missä se noin strategisesti eniten tuntuisi (paitsi jos strategia on vähän jotain muuta kuin mitä annetaan ymmärtää).

Ja onko pantu merkille, että lunnaiksi kävivät vain bitcoinit? Ei dollarit; bitcoin. Onko nostettu esiin sitä, että blockchain-valuutat ovat keskuspankkien ulkopuolinen tapa hoitaa vaihdantaa? Kuka mahtaa hyötyä siitä, että haittaohjelman yhteydessä mainitaan johtava kryptovaluutta, jonka suhteen keskuspankeilla ei ole valtaa?

Ja näemmä "Trump on paljastanut jotain hirmu tärkeää [jälleen] Venäjän suuntaan". Lisäksi "Syyria tappaa 50 vankia päivässä, ja polttaa ruumiit". 
Ai joo, ja joku ilmastonmuutosjuttu siellä taas oli. Ilmastohan tosiaan muuttuu, koko ajan – mutta aivan eri suuntaan kuin mitä nämä tampiot jauhavat, eikä sillä ole mitään, mitään tekemistä ihmisen syntien kanssa. Turhauttavaa tässä on se, että uhat ovat jotakuinkin sen suuntaisia kuin mitä nämä idiootit kailottavat – mutta syyt ja ratkaisut täysin päinvastaisia.
Liikkuuko toimittajistolla mitään päissänsä? Eikö millään tule mieleen kyseenalaistaa ilmiselviä mustamaalausoperaatioita ja peruskoululogiikalla kumottavia teorioita? Vai eikö se vain kiinnosta? Onko tämä väki todella näin typerää sakkia? Ihanko todella joku vielä jaksaa suhtautua noihin marionetteihin vakavasti?

Kyllä: kyberhyökkäyksellä on mahdollista pistää koko maailma polvilleen ja takaisin kivikaudelle. Mutta kysykää: ketä se hyödyttäisi? On olemassa ihmisiä, joille moinen on aivan samantekevää – ihmisiä joita ei haittaa vaikka koko valuuttajärjestelmä kaatuu, vaikka sähköverkot ja vedenjakelu lakkaavat toimimasta, vaikka väestö alkaa riehua kuin vesikauhuiset rakit. Joitakin tuo ei haittaa, koska se ei koske heitä. Ja heitä erityisen paljon hyödyttää se, että ilmeisen suuri osa väestöstä ei kerta kaikkiaan jaksa vaivata aivojaan yksinkertaisilla kysymyksillä tyrkkynarratiivien logiikasta.

Ei kommentteja: