2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Hukkaputki 2.0

Intternetistä tulee perinteinen media, kerrotaan Erkkomediassa – ikään kuin positiivisena asiana. Ihmisethän ovat kovasti vissiin kaipailleet, että netti näyttäisi telkkarilta? Joten mm. feseen tuotetaan jatkossa jotain passiivista kulutettavaa, jota voi sitten katsella ilman, että tarvitsee raahautua jollekin toiselle sivustolle saakka – paitsi jos haluaa katsoa jotain muuta.
"Parhaimmillaan lisäkilpailu kirittää myös kotimaiset kanavat tuottamaan parempaa kotimaista sisältöä – johon kanavat ovatkin ilmoittaneet keskittyvänsä."
Hauskaa, jos näin on. Mukavaa jos haluavat välillä panostaa laatuunkin. Sen puute varmaankaan ei ole saanut ihmisiä poistumaan muiden vastaanotinten ääreen?
"Nettiyhtiöt näyttävät nyt päätelleen, että tähän [mediamurroksen taklaamiseen] ei pelkkä käyttäjien tuottama sisältö riitä, vaan rinnalle tarvitaan myös television ammattilaisia."
Jos siltä näyttää, niin näinhän asian täytyy olla. Vai voisiko kuitenkin olla, että väki ei niin niitä television ammattilaisia kuitenkaan kaipaa?

Faktahan on se, että bisnesajattelu karkaa jälleen logiikan edelle. Muiden muassa YouTube savustaa ulos juuri niitä, jotka koko alustan ovat sisällöillään nostaneet siihen kukoistukseen josta nyt nauttii – ja tuo kovalla tohinalla tilalle jälleen uutta valtavirtastreamia, ikään kuin sitä olisi liian vähän tarjolla.

Joten tekijät pakenevat sellaisiin mestoihin kuin Steemit.com, Vid.me ja Minds.com, joissa ei sensuroida itsenäistä ajattelua – vaan itse asiassa palkitaan siitä, rahallisesti, ja haluttaessa kokonaan ilman mainosrahoitusta – ja jotka eivät ole myöskään keskushallinnoituja rahantekokoneita, vaan hajautettuja nettidemokratioita.*
"Kun siis loppuvuonna avaat somen, vastassa on luultavasti jotakin, joka näyttää entistä enemmän perinteiseltä televisiolta."
Jee! Juuri tuohan täältä verkosta onkin puuttunut! Minkähän ihmeen takia väki tänne onkin eksynyt? Ei voi tajuta. Ei ole television ammattilaisia, ei perinteistä töllöä – vain jotain ei-korporatiivista omintakeisuutta ja ihmisten omia tulkintoja maailman menosta. 

Kyllä ihmisten maailmankuva tarvitsee nimenomaan autoritääristä ohjausta ja korporaatioiden visioita – koska siis muutenhan... Siis eihän siitä mitään tule että amatöörit ohittavat konglomeraattien katsojaluvut [moninkertaisesti]! Se on sentään kallista hommaa tuupata päivästä päivään kanavat täyteen yhtä ja samaa; jollainhan ihmiset täytyy saada sitä katsomaan ettei ihan hukkaan mene.

Eli että asiakkaan parasta tässä ajatellaan – mutta kuka on asiakas ja kuka on tuote? Sanoinko minä että "kuka on tuote"? En kai sentään; miksi minä nyt niin kirjoittaisin?
---
*Ennemmin tai myöhemmin tulee allekirjoittanutkin jättämään guugelin tomuisat kammiot taakseen (hakukoneenahan käytän jo Duckduckgo:ta, joka ei [ainakaan toistaiseksi kai] vahtaa käyttäjiensä liikkumista mainostulojen aiheuttama kuola suupielissä, vaan ihan vaan kertoo mitä haluat tietää...).

Ei kommentteja: