torstai 6. huhtikuuta 2017

Kaasua ja sumutusta

Kun tiedotusvälineistö väittää Syyrian hallituksen kaasuttaneen omia kansalaisiaan summanmutikassa, tiedetään toimittajien hukanneen jälleen kerran kykynsä lähteiden tarkistukseen.

Jos kyseinen isku olisi todellisuutta – eikä siis lavastus, josta tässä on kyse – sen takaa löytyisi joku monista epävakautta jahtaavista ryhmittymistä (joita kaikkia tukee jenkkien varjohallitus). Hallitukset yleensä diggaavat enemmän vakaudesta omalla maallaan kuin epä-.

Hesarissa näemmä siteerataan "järjestöä" nimeltään Syrian Observatory for Human Rights. Tämä "järjestö" on yksi ihminen Coventryssä. Tämä yksi ihminen on toki lähtöisin Syyriasta, mutta ei ole käynyt siellä päinkään vuosiin.

Sariinille altistuu myös ihon läpi, mutta paikalle pari minuuttia "iskun" jälkeen (sattumalta osuneita [ihmeen runsaslukuisia]) avustustyöntekijöitä tämä ei tunnu haittaavan – vaikka kaasua pitäisi edelleen olla ilmassa vielä tuossa kohtaa. Sariinin aiheuttama pahoinvointi ei myöskään ole ketään saanut esim. oksentamaan, vaikka sariini todellakin tyhjentää uhrinsa. Nämä "uhrit" näyttävät kärsivän lähinnä turhan korkeiden portaiden harppomisesta.

Kun John McCain avaa suunsa, odotettavissa on sodanlietsontaa. Kyseinen mielipuoli haluaa nähdä koko maailman tulessa, ja tekee kaikkensa niin Syyriassa kuin Ukrainassa ("This is the year of offensive") ja Libyassa ja... Niin, lista on pitkä, ja osa maista vasta Johnny-boyn toivelistalla: "Ai että, ois niin kiva hyökätä Venäjälle".
Mulla on ehdotus: pudotetaan McCain desanttina vapaavalintaiseen kohteeseen. Maailmasta tulee heti parempi paikka.
Ja kun Etelä-Korea väittää Pohjois-Korean kyberlamauttaneen heikäläisen... Mikä järjestelmä se nyt olikaan? Näissä uutisissa ei enää jaksa yksityiskohtiin juuri kiinnittää huomiota – kun koko juttu on höpönpöppöötä heti ensimmäisestä kirjaimesta lähtien.

Millähän ne pohjoiskorealaiset oikein teknisesti puoli vuosisataa edellä olevia naapureitaan hakkeroivat? Vic-20:llä? Vai peräti Commodore 64:llä? 

Jälleen kerran: jos uutisissa puhutaan Syyriasta, Ukrainasta, Libyasta, Libanonista, Venäjästä, Kiinasta, Iranista, Jemenistä, Pohjois-Koreasta... Todennäköisesti kyseessä on ihan vaan spinnaus, jolla alustetaan hyökkäystä johonkin.

...Kuka tuli panneeksi merkille joku aika sitten, että Pentagon oli vaihteeksi hukannut kuutisen biljoonaa dollaria johonkin? Viimeksi kun pari biljoonaa tuolta instanssilta oli kateissa, sattui sillä tavalla harmillisesti, että heti seuraavana päivänä lensi "lentokone" kyseisen ofiisin seinästä sisään. Harmi että todisteet kadonneista biljoonista sattuivat olemaan juuri tuossa tuhoutuneessa siivessä...

Ei kommentteja: