2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Ja kuravettä päälle

Ah, hurskastelu! Tuo elähdyttävä metatekeminen, jota voi tehdä silmät kiinni.

Lehdistöhän aprillipäivänä hurskasteli mm. sillä, ettei julkaissut aprilliuutisia – koska "valeuutiset", ja jotain jotain.

Tavallaan verukkeessa oli totta siteeksi. Jättivät vain mainitsematta sen, että kun pariin vuoteen ei ole enää ollut kovinkaan helppoa kertoa milloin viralliset uutiset pitävät paikkansa ja missä määrin... Yleisö olisi varmaan ruvennut bongailemaan aprillipiloina juttuja joita ei ole sellaisiksi tarkoitettu, mutta jotka eivät pidä paikkaansa.

Niin kuin vaikka... En tosiaan ole juuri jaksanut seurata yleistä pohinaa, mutta näemmä joku on afgaanien palauttamista vastaan mesonnut levittämällä syömeenkäyvää valevalitusta raskaana olevista naisista ja lapsista (tjms.).

Kovasti on pidetty tapetilla väitettä että Afganistan on vaarallinen maa, että sinne palauttaminen on vastuutonta ja-muuta-vastaavaa... 

Mikä tekee Afganistanista vaarallisen maan? Afgaanit. 

Meillä ei ole varaa pitää maassa loisimassa ihmisiä jotka ovat valehdelleet koko matkansa tänne, ja elelevät laittomasti maassa ilman aikomustakaan osallistua tämän yhteiskunnan pyörittämiseen. Me emme tiedä keitä he ovat, mistä tulevat, mitä ovat tehneet ja mitä tulevat tekemään. 

Sen me tiedämme, että roppakaupalla levottomuutta on tullut heidän mukanaan; tämän me tiedämme tilastollisena faktana, joka näyttää hyvin, hyvin, hyvin rumalta.

Vaan jos et ole vielä itse joutunut kasvokkain sen kanssa, että muukalaisviha saattaa kohdistua omaan valkoiseen itseesi joltain ei-valkoiselta taholta ihan fyysisenä väkivaltana vaikka miten paljon nöyristelisit ja vaikka miten vahvasti olet sisäistänyt sen automaattinauhoituksen, että vain valkoinen mies voi olla rasisti maailmassa jossa ei ole rotuja...

En tiedä heräävätkö nämä unissakävelijät ikinä. Ehkä seuraavassa elämässä? Ehkä siihen tultaessa ovat havahtuneet siihen, että hyväntekeväisyyskin on (aitona) vastavuoroista – ja edellyttää rehellisyyttä molemmilta osapuolilta. Että se ei perustu ylemmyydentuntoisuuteen, ei holhoamiseen eikä painostamiseen – eikä varsinkaan todellisuuden pimittämiseen.

Jälleen kerran: jos "faktanne" ovat peräisin valtaklikkimediasta... No, niitä ei kannata kutsua faktoiksi ennen kuin on tullut tarkistaneeksi että ne todella ovat sitä.

Ei kommentteja: