2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, vuoden 2020 alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

perjantai 28. huhtikuuta 2017

20 vuoden sääennuste

Niin, jännä miten hankala tämän tulevan minijääkauden suhteen on törmätä relevanttiin tietoon – vaikka Adapt 2030 -kanavakin (johon siis vastikään onnistuin vihdoin törmäämään) on pusannut aivan hillittömän määrän videoita aiheesta.

Vilkaistaanpa ensin kuvaa, jolla avasin pääsiäislumispekulointini:
Kertauksen vuoksi: Jupiter juuri tuolla hetkellä veti meitä pois päin auringosta, mikä viilentää ilmastoa. Jotta en olisi rönsyillyt liiaksi, jätin pointtaamatta sen, että Uranus sitten taas veti nimenomaan aurinkoa kohti – mutta heikommalla voimalla. Jokatap, kylmempääkin voisi olla; ehkä täällä etelässäkin nuo päivittäiset lumikuurot ilman Uranusta olisivat jääneet maahan.

Adapt 2030 osoittaa planeettojen vetovoiman tilastolliset vaikutukset pedantimmin: aurinkokunnan neljä kaasujättiä yhdessä ovat olleet aiheuttamassa minijääkausia ja katovuosia (ja tässä syy, miksi asiaan on syytä suhtautua vakavasti: katovuodet todella harventavat populaatiota – ja aiheuttavat meissä ihmisissä eläimellistä käyttäytymistä; kun väkeä uhkaa nälkäkuolema, lait ynnä moraali lakkaavat olemasta).

Tämän kirjoituksen loppuun upottamastani videosta huomasin, että on olemassa hyvin selkeitä tilastokäyriä, joista olisi IPCC:nkin perin helppo katsoa missä mennään ja mihin suuntaan. Jostain syystä näitä todella, todella päivänselviä käyriä ei haluta katsoa, vaan sen sijaan askarrellaan scifi-syyllistäviä "juuri sinä siinä ajat liikaa autolla, ja gaia kuolee sen takia" -skenaarioita. Moisen idioottimaisuuden taustalla voi olla vain väen vängällä ajettava poliittinen agenda – jolle luonto ja ihmiset ovat täysin toissijaisia faktoreita.
Tilanne on täsmälleen sama kuin 1600- ja 1800-luvuilla pahimpien katovuosien alla. Ennustettavissa on yhä lyhempiä viljelykausia, jotka palailevat takaisin tuntemiimme olosuhteisiin jossain 2030-luvulla.
Se, mikä tulee sotkemaan ennustettavuutta, on aurinkokunnan siirtyminen galaksin keskitason yläpuolelle. Tuota ylempää kuvaa on helppo seurata taaksepäin, mutta kun koko aurinkokunnan olosuhteet muuttuvat joksikin, mitä ne koko tunnetun* historian aikana eivät ole olleet... jääkaudesta voi tulla pidempi kuin vain miniversio. Ja kun väestö kamppailee hengissäpysymisestä, suuri osa meistä ei tule näkemään "vanhoja hyviä aikoja" vaikka ne palaisivat jo parinkymmenen vuoden jälkeen.

Ja tämä kaikki on kyllä tiedossa niillä, jotka itseään eliittinä pitävät. Koko ilmastonlämpeämishuijaus on aivan tietoinen, psykopaattien järjestämä sirkusesitys – siinä missä ympäri palloa ripotellut sotanäyttämötkin. Tälle porukalle me olemme viihdettä; esiintyjiä jotka voidaan taivutella tekemään aivan mitä tahansa, ja lyödä pörssissä vetoa kuinka käy.
Kuulostaako pessimistiseltä? Maailma muuttuu, ja ennemmin tai myöhemmin jokainen kuolee. Sen kanssa tulee kyllä toimeen jos lakkaa roikkumasta siinä minäminämaassa, jota media meille päivittäin tuputtaa. Oppimassa täällä ollaan, ja siinä auttaa se, jos lakkaa tuijottamasta puhelimen ruutua samalla kun radio pauhaa taustalla ja telkkari syytää skeidaa. Ei ole muuta hetkeä kuin nyt. Me olemme sopeutuvaista sakkia – mutta nyt olemme tuudittaneet itsemme notkumaan huudeilla ja polttamaan päreemme kun jokin, mikä tahansa, kestää pidempään kuin kaksi sekuntia.
Tässä joka tapauksessa video, jonka ehdottomasti suosittelen katsomaan ja huolella – siellä on paljon matskua, jonka pintaa olen nippa nappa tullut raapaisseeksi:
---
*Tunnettu historia... Mikä määrä siitäkin on sepitystä, ja minkä verran tietoa on pantattu rahvaalta? [ɐsoɐʇlɐʌ] Hyvä nyrkkisääntö lienee se tunnettu tosiasia, että jos "tieto" perustellaan auktoriteetilla, se ei ole tietoa.

Ei kommentteja: