2020 – holhouksen kaipuu

Yhtäkkiä, tämän vuoden alussa, katosi kaikkien maailman ihmisten kyky huolehtia itse itsestään. Meistä tuli avuttomia taaperoita, joita pitää taluttaa kädestä pitäen käsipesulle viiden minuutin välein, kuonokoppa naamalla. Koska muuten 0,001 ihmistä saattaa kuolla siihen että pesi kätensä väärin. Miksei tankit jo ole kaduilla? Miksei väärin ajattelevia ihmisiä ole vieläkään viety tyrmään? Mitä siitä, että vaikka koronatilastoja miten yritetään ruuvata ylöspäin, ihmiset kuolevat kaikkeen muuhun ylivoimaisesti enemmän? Tärkeintähän on saada ihmiset irti toisistaan, hyvänen aika! Koska hygienia! Tai jotain.

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Strumffibingo

Nuoremmat lukijat eivät välttämättä muista, että joskus muinoin smurffit kulkivat myös nimellä "strumffi". 

Mihinkö tämä liittyy?

Siihen, että nykyään jätän lukematta/katsomatta suunnilleen kaikki jutut, joiden otsikkoon on ympätty taikasana "Trump" – koska kyseessä on lähes poikkeuksetta jonkun sTRUMPfin strumffaama juttu jossa maalaillaan kauhukuvitelmia jostain asiasta, joka ei varsinaisesti liity Trumpiin, mutta joka on siitä huolimatta strumffattu mukaan.

Strumffi saattaa kuvitella olevansa suuren journalistisen oivalluksen äärellä, oikean tiedon lepattavan lyhdyn kantajana – mutta todellisuudessa hän on vain strumffaamassa strumffia jostain strumffista, koska muutkin strumffit niin tekevät.

Sama piittaamattomuussääntö pätee myös Trumpfaneihin, joiden breaking news monesti näyttää tältä: "Boom! Trump juuri allekirjoitti pumaskan, joka desimoi libtardien kaikki argumentit lopullisesti!" Eli informaatioarvo nolla.

Silloin kun asiat ripustetaan yhteen ihmiseen, ripustetaan yleensä myös aivot narikkaan. Kukaan ei ole yksin vastuussa mistään koska kukaan ei yksin myöskään päätä mistään. Ja toisaalta jonkun satunnaisen sivustakatsojan fiilis asiasta, jota hän ei tunne, ei varsinaisesti kerro mitään mistään.

En tiedä mitä journalistikoulussa nykyään opetetaan, mutta syytä olisi opettaa laajempien kokonaisuuksien hahmottamista, ja sen mahdollisuuden tunnustamista, että juuri koskaan mikään info ei ole objektiivista.

Ei kommentteja: