torstai 9. helmikuuta 2017

Samaan aikaan tutkan alla

Jokainen varmaan luulee tietävänsä, miten Venezuelan pressa Hugo Chavez oli ihan pimahtanut tapaus ja diktaattori ja... No, Chavez ei ole pariin vuoteen enää ollut hengissä, ja maa on täydellisen sekasorron vallassa. Kai.

Siitä ei turhaan vedellä johtopäätöksiä, että maan alamäki käytännössä alkoi öljyn kansallistamisesta – mikä eräiden mielestä on sen tyyppinen operaatio, jonka takia hallituksia on syytä kaataa (mitä Venezuelassa taajaan yritettiin). Ei siksi, että luonnonvarojen kansallistaminen olisi väärin, vaan koska sellainen rikkoo siihen asti niin hyvin toimineen korruption.

Operaatiohan käynnistyy sillä, että korkeinta hallintavaltaa käyttävä hlö demonisoidaan virallisissa uutisissa: esitetään mieleltään epävakaana, itsestään suuria kuvittelevana rohmuna, joka riistää kansaa ja samaan aikaan esittää palvottua sankaria... 
Tiedätte kuvion; tämä narratiivi on käynnissä tälläkin hetkellä jokaisen pravda-median sivuilla.
Käytännössä emme tiedä Venezuelasta mitään. Emmekä Etelä-Amerikasta ylipäätään. Tänne pohjolan perukoille ei ole esimerkiksi kantautunut tieto siitä, miten Brasilia liukuu kohti sekasortoa, koska poliiseille ei ole enää varaa maksaa palkkaa.

Oletettavasti koko Etelä-Amerikka on suistumassa samaan suuntaan. Ja Euroopan Unioni hajonnee tämän vuoden aikana omaan mahdottomuuteensa. Eikä Pohjois-Amerikan tilanne ole sen parempi. Hyvin todennäköistä on se, että länsimaissa saadaan hyvin pian totutella tilanteeseen, jossa kaupoista ei löydy ruokaa, raha on menettänyt arvonsa täysin, sähköt on poikki, kaukolämpö ei toimi, vedenjakelu ei toimi...

Maailmantalous on peruuttamattomasti kuralla – koska se on jo lähtökohtaisesti perustunut mahdottomaan yhtälöön. Kaikesta maailman rahasta pauttiarallaa 70% on velkaa – siis rahaa jota ei ole olemassa. Velkaa jota ei voi koskaan maksaa pois koska ei ole olemassa rahaa jolla sen kattaisi.
Ja ainoa tapa ulos tästä – ihan tietoisesti luodusta ansasta – on kansallinen valuutta, joka ei perustu koronkiskontaan. Valuutta, joka perustuu todelliseen arvoon, ei spekulaatioon. Mennään suosiolla konkkaan ja aloitetaan puhtaalta pöydältä.
Tässä taas on sellainen ongelma, että keskuspankit tekevät kaikkensa, jotta illuusioon perustuva koronkiskonta pysyy maailmaa pyörittävänä entiteettinä. Ja sen takia Nato on levittäytynyt piirittämään Venäjää, Kiinaa sekä Irania – pyrkien koko ajan provosoimaan vastapuolta eskaloimaan tilanne.

Tästä kaikesta pravda-media pysyy hiljaa. On myös hakukoneitse perin vaikea löytää tietoa, koska sitä halutaan pitää vakan alla – myös Googlessa, joka "optimoi" hakutuloksia niin, että jostain syystä moni sellainen asia, joka aiemmin on ollut löydettävissä, ei nykyään enää sitä ole.

Mitä sitten on tehtävissä? Ehkei juuri muuta kuin henkisesti valmistautua pahimpaan, ja ennen kaikkea valmistaa itsensä siihen, miten pitää itsensä ihmisenä sitten kun riehuvat laumat tuntuvat sen unohtaneen.

Ei kommentteja: