sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Ideologista asfaltti-ihottumaa

Lehtien lukeminen alkaa olla melkoista masokismia. Jos kolumnisti kirjoittaa: "Joillekin näyttää olevan ylivoimaista sulattaa sitä, etteivät he voi rakentaa itsetuntoaan normaaliuden varaan." ...Mikä tuossa on kohdillaan?

Mistä tässä ylipäätään puhutaan? Saska S rinnastaa maahanmuuttajat epänormaaliuteen. Hänestä epänormaali on "Heikko, köyhä, tunteellinen, homomainen, erilainen."  Monikohan immigrantti haluaa nähdä itsensä tuossa joukossa?

Mutta siitähän maahanmuutossa on kyse: ei-eurooppalaisia pidetään niin avuttomina ja tyhminä, että heitä pitää paapoa kuin kiukuttelevia kakaroita – koska he eivät tämän hyväntekijäistön mielestä ole ihan täysiä ihmisiä. 

Äärisuvaitsevaisto on sitä mieltä, että pakolaiset eivät kykene koskaan hoitamaan oman alueensa asioita siihen kondikseen, että voisivat elää ihan normaalia (vaikka kukapa nyt normaalia haluaisi) elämää; heidät siis täytyy majoittaa tänne sivistyksen sylilapsiksi, joita voidaan esitellä meediassa ja tuntea syyllisyyttä jostain mitä ei ole itse tehnyt. 

Ja jos tämän seurauksena alkaa ilmaantua ihan uusia rikosnimikkeitä, niin mitäpä siitä – ne nyt vaan on tommosia. Psykologi Nicolai Sennels kertoo, missä mennään pieleen (yksi neljästä linkin takaa löytyvästä pointista):
Muslimikulttuurissa on kunniallista puolustautua aggressiolla kritiikkiä vastaan ja osoittaa rohkeutta käydä jopa fyysiseen tappeluun - oli kritiikki sitten aiheellista tai ei. Islam ei osaa puolustautua, islam osaa ainoastaan hyökätä. Tästä syystä me hyvin harvoin kuulemme muslimien puolustavan uskontoaan loogisesti tai rationaalisesti, vaan melkein poikkeuksetta pelottelulla ja väkivallalla: sillä ei ole väliä kuka on oikeassa, vaan kuka on voimakkain.
Saskan mielestä tämä vain rikastaa kulttuuria, joka olisi muuten ihan mälsä. Häntä ei haittaa se, että suurin osa hänen tänne hinkumaansa populaa ei osaa edes lukea hänen tekstiänsä (eikähän se kyllä heitä kiinnostakaan kun kaikki olennainen teksti löytyy siitä kirjasta jota on resitoitu joka ainoa päivä kakarasta lähtien) – ja että se toisaalta osoittaa vain ja ainoastaan hyväksikäytettävää heikkoutta, joka oikeuttaa tekemään ihan mitä vaan koska tahansa kelle hyvänsä.

Niin. Kukapa sitä normaaliutta kaipaisi? Ei ole yhtään jännää semmoinen.

Jännää on sen sijaan Örebron poliisissa, kuten kohta (todnäk ihan pikimmiten) eläkkeelle siirtyvä Peter Springare kertoo arjestaan:
Nyt mennään näillä: näitä olen käsitellyt maanantaista perjantaihin: raiskaus, raiskaus, törkeä raiskaus, puskaraiskaus, kiristys, kiristys, todistajan uhkaaminen, laiton uhkaus, poliisin väkivaltainen vastustaminen, laiton poliisin uhkaaminen, huumausainerikos, törkeä huumausainerikos, murhan yritys, taas raiskaus, taas kiristys ja pahoinpitely. Epäillyt rikoksentekijät ovat; Ali Mohamad, Mahmod, Mohammed, Mohammed, Ali taas, ja taas.. Christoffer… mitä, onko se totta? Kyllä, yksi ruotsalainen nousee esiin huumausainerikoksen yhteydessä, Mohammed, Mahmod, Ali taas ja taas ja taas. Maat, jotka edustavat viikon rikoksia: Irak, Irak, Turkki, Syyria, Afganistan, Somalia, Somalia, Syyria taas, Somalia, tuntematon maa, tuntematon maa, Ruotsi. Emme voi tietää puolistakaan epäilyistä keitä he ovat, sillä heillä ei ole mitään oikeita papereita. Ja siksi he myöskin usein valehtelevat nimensä ja kansallisuutensa.
Javisst, ei säpinää puutu Örebrosta.

SVT kertoi viime toukokuussa: "Förra året kom 162.000 människor till Sverige för att söka asyl. Men endast en bråkdel fick tillstånd av migrationsverket att arbeta. Ännu färre – totalt 494 personer – fick arbete." Eli suomeksi: sadastakuudestakymmenestäkahdestatuhannesta maahantulijasta oli työllistynyt neljäsataayhdeksänkymmentäneljä. Sehän taitaa olla peräti yli 3 prosenttia (eikun hetkinen; promillea?)! Ei nyt ihan yhtä hyvä prosentti kuin rikosten määrässä (varsinkaan jos puhutaan suhteellisesta prosentista), mutta prosentti kuitenkin.

No, toisaalta Ruotsi ei olekaan innovoinut kaarnaveneitä veisteltäväksi; meillähän tilanne on varmaan ihan toinen?

Ei kommentteja: