maanantai 16. tammikuuta 2017

Vaikutelmatalous ja sen geenijalostetut hedelmät

Pudotin leukani, kun parikin aikamme älykkäimmistä ja tarkkanäköisimmistä ajattelijoista – kuorittuaan yhteiskuntamme rakenteita vuosia ja vuosia, aivorunkoon saakka – olivat molemmat tahoillaan jollain ilveellä tulleet siihen tulokseen, että uskonnot muka pitäisivät yhteiskuntia järjissään – vaikka aivan kaikki todistaa päinvastaista.

Henkisten asioiden pohdiskelussa ei sinänsä ole mitään vikaa (itse asiassa se on hyvinkin kannatettavaa); ongelma syntyy siitä, että aina joku fariseusporukka lähtee määrittelemään miten pitää uskoa. Ja sitten syntyy  yhä megalomaanisempia rakenteita, joiden pohjimmainen tarkoitus on pitää ihmiset tyhminä. 

Miten se sanonta meneekään: "Joutilas mieli on paholaisen työpaja," tai jotain sinne päin? Tässä käännetään asia täysin päälaelleen, ja lisäksi demonisoidaan ajattelu

Itse asiassa joutilas mieli on se, joka vie kehitystä eteenpäin. Uusia keksintöjä ei synny jos kaikki aika menee puurtamiseen ja virsien veisaamiseen – tai viihteen katsomiseen/kuunteluun (joka se sitten taas on paholaisen työpaja). 
Oikeasti, laittakaa se radio pois päältä ja kuunnelkaa mitä teidän oma päänne yrittää sanoa. Lakatkaa pakonomaisesti tekemästä sitä mitä pakonomaisesti teette, ja antakaa itsellenne tilaa ajatella.
Periaatteessahan kaikki uskonnot ovat pohjimmiltaan astrologiaa:
Huomaatteko, miten opetuslapset on ryhmitelty kolmen joukkoihin? Keskellä istuu aurinko, ja ympäriltä voitte etsiskellä horoskooppimerkkinne. Tämä on vain vanhempien samanlaisten kulttien kanonisoitu versio.

Raamatusta löytyy vähintään puolen tusinaa eri jumalaa, jotka kaikki väittävät olevansa se yksi ja ainoa jumala – tai sitten jumalalla on pahemman luokan skitsofrenia. Genesiksen jumala on peräti monikko (mitä toki nykyään selitetään jollain heitittelymuodolla, jota ei ole olemassa), mikä tekee juutalaisuudesta jonkin sortin cargo cultin. 

Kuten sanottu, uskonnossa sinänsä ei ole mitään vikaa; me todella olemme maagiseen ajatteluun taipuvaisia olentoja – mutta koska uskontojen rakenteet on aina "vihittyjen" ohjattavana, on sillä kaksi todella turmiollista vaikutusta: rahvas sisäistää järjenvastaiset fabuloinnit todellisuutena – ja se taas edistää heidän käyttöään työkaluina, koska he eivät enää erota totuutta valheesta 
– ja ne, jotka tietävät puhuvansa potaskaa... 

No, he perustavat pankkeja.
Suurin osa käyttämästämme rahasta on velkaa – jota syntyy koko ajan lisää, koska velka kasvaa korkoa. Kukaan ei koskaan tule pääsemään velasta irti – paitsi ne, jotka luottoja myöntävät.
Kukaan ei ole aikoihin ymmärtänyt miten mikäkin johdannainen toimii, tai mikä on markkinoiden logiikka. Ja kun tämä järjetön sampo uhkaa hirttää kiinni tai kierroksen hyytyvät, sytytetään sota johonkin. Hyökkäystä pohjustellaan jonkin aikaa, jotta kaaoksen revetessä "yleinen mielipide" on saatu käännettyä myötämieliseksi tarpeettomalle väkivallalle. Samat tahot rahoittavat ja aseistavat sodan molempia/kaikkia osapuolia. Aivan sama moniko kuolee; pääasia että pääomat virtaavat.

Juuri tällä hetkellä saamme seurata satavuotisen vedätyksen huipennuksia (– tai [moni]tuhatvuotisen; riippuu miten laskee). Maailma on aivan muuta kuin mitä väki kuvittelee sen olevan – ja tästä me saamme kiittää uskontoa, jonka diabolisempi laita nimenomaan pyrkii latistamaan ajattelua ja tekemään meistä kuuliaisia tehdastyöläisiä.

Yksikään rakenteellinen lakiuskonto ei ole tästä vapaa – ja vaikka islamiin tutustuessani kuvittelin löytäneeni ihmiskunnan kieroimman järjestelmän, olen viime aikoina huomannut tuon järjestelmän olevan ihan vain harjoitelma todellisten mestarien luoman harhan rinnalla.
Mitä syvemmälle menneisyyteen juuret ulottuvat, sen selkeämmin ne ovat hörppineet jotain todella myrkyllistä. Ja sen seurauksena – Euroopan edellisen raunioittamisen jälkeen – on Lähi-Itää moukaroitu reilu puoli vuosisataa kohti kivikautta, kun samaan aikaan länsimaiden selkärankaa on pehmennetty niin, että tuon moukaroinnin tulokset yksinkertaisesti valutetaan kastelemaan sivistyksen koolaukset.
Jälleen kerran: kuka hyötyy? Mikä on se valtio Lähi-Idässä, jota ei pommiteta jatkuvalla syötöllä? Miksi se valtio on ylipäätään olemassa? Ketkä sitä miehittävät? Mikä ideologia sen taustalla velloo?

Kuten tiedätte (tai ainakin olisi syytä tietää), kirjan uskonnoilla on tapana pitää esillä yhtä kirjaa, pääteosta, ja sitten syrjemmässä kirjoja, joita ei varsinaisesti esitellä. Islamin haditheissa on huomattavasti paljon enemmän sivuja kuin koraanissa. Samoin tooran vierellä kulkee jossain 500-luvulla kirjan muotoon siirtynyt "perimätieto", moninkertaisen sivumäärän omaava babylonialaiseksi nimetty talmud 

– joka kertoo mm. Jeesuksesta (jos nyt haluamme kuvitella että kyseinen hahmo oli olemassa), että hänen äitinsä oli huora, ja isänsä itse asiassa roomalainen sotilas nimeltä Pantera, ja että fariseukset todellakin pitivät huolta että tämä messiasehdokas (jonka nimikin on itse asiassa kirjainyhdistelmä hyvin alentavista epiteeteistä – juutalainen kirjallisuus on täynnä halventaviksi väänneltyjä nimiä) hoidettiin hengiltä, ja että hän tälläkin hetkellä kärsii helvetissä, kiehuvissa ulosteissa.

Ei ihan sitä, millaiseksi juutalaisuuden on mieltänyt, vai mitä? No, kaikkia uskontoja on olemassa kahta lajia: julkinen ja salainen.  
Suurin osa ihmisistä – uskontokunnasta riippumatta – todella haluaa elää ihan vaan rauhassa, olla ystävällinen kaikille, auttaa, olla tukena, pyrkiä hyvään. 
Mutta sitten on tämä toinen puoli, nämä joille ihmiset ovat vain työkaluja joita täytyy tylsyttää jotteivät kysele liian teräviä; nämä jotka käyttävät kaikki mahdolliset keinot, valjastavat joka ainoan instanssin, tunkeutuakseen niin syvälle kollektiiviseen aivorunkoon, herättääkseen niin paljon hämmennystä että... 

No, annetaanpa rabbin kertoa, miksi natsit vihasivat juutalaisia:
(Tuossa esittelykuvassa näkyy yksi käännösvirhe: siinä puhutaan "hellenismistä", kun Yosef Tzvi ben Porat sanoo "leninismi".)

Jos rabbin puheet tuntuvat aivan liian järkyttäviltä ollakseen totta... Siinä vasta raapaistaan pintaa. Todellisuus on vielä huomattavasti rumempi kuin se järjestelmällinen harhautus, jonka aiheuttaman syyllisyyden takia pakolaiskriisi on olemassa; jonka takia Israel on olemassa; jonka takia niukin naukin jotakuinkin vakaaksi saatu Iran todennäköisesti lähitulevaisuudessa joutuu (taas) hyökkäyksen kohteeksi. Ja jonka takia eilen tuli vastaan otsikko, jossa "puolalaiset tervehtivät" maahan rullaavia sotajoukkoja, ikään kuin olisivat muka kovinkin innoissaan siitä, että kohta jyrätään Baltia taas kerran...

Ei kommentteja: