keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Paavi on antikristus

Iskevä otsikko, eikö? Lisäksi se on totta! Mutta ei hätää: kaikki paavit on olleet antikristuksia, joten tämä viimeisin ei tee poikkeusta.

Ehkä tätä pitää hiukan selventää? Otetaan kielitiede apuun.

Mehän yleisesti ottaen käsitämme "anti"-etuliitteen tarkoittavan jotain, mitä sanan loppuosa nimenomaan ei ole; se tarkoittaa käänteisyyttä. Ja kyllä, kreikankielessä (jolla uusi testamentti tiettävästi kirjoitettiin) se voi tarkoittaa sitä. Sen lisäksi se voi tarkoittaa myös "sijaista". Outo yhdistelmä, mutta sanat tuppaavat olemaan outoja kun niitä tarkemmin katsoo.

Eli antikristus on virkaa tekevä messias.

Paavin latinankielinen epiteettihän on "vicarius filii dei", eli jumalan pojan sijainen, eli varajeesus. Vähän niin kuin samasta juurikielestä ponnistava "vice president" on varapresidentti – ei presidentin arkkivihollinen (joskin epäpresidentti kyllä aika pitkälti..). ...Ja sanojen tuplamerkityksistä puhuttaessa: "vice"han tarkoittaa myös pahetta.

Tähän liittyy myös hauska laskutoimitus: kun otetaan tuosta latinankielisestä varajeesuksesta roomalaiset numerot (V=5, I=1, L=50 C=100, D=500), ja ynnätään ne yhteen (ja muistetaan että roomalaisissa kirjaimissa U on V): 112 + 53 + 501, saadaan perin tuttu numero: 666.

Kysymys kuuluu: miksi tämä on uutinen minulle? Sekä antikristusta että tuota pedon lukua on arvuuteltu ainakin viimeiset 1700 vuotta, joten mistä johtuu, että kumpikaan itsestäänselvä vastaus ei ole tähän mennessä tullut vastaan? Googlaamallahan asian selvittämisessä menee noin sekunti jos tietää mitä hakee.

Ehkä asia on tänä jumalattomana aikanakin vielä sen verran tabu, että siitä ollaan mieluummin hiljaa? ...Vaikka ko. triviaknopin tietämisen ei luulisi ahdistusta lisäävän; päin vastoin – truth will set u free & whatnot?

Yhtäältä tuohon toki liittyy noiden epiteettien ärsyttävän dualistinen luonne: kun tietää mikä määrä syntiä paavien jalanjäljistä löytyy, voi helposti ajatella, että paavi todellakin on saatana maan päällä. Ja siinä kohtaa asian tabuluonne saattaa hyökätä arvaamatta päälle.

...Tiedätte varmaan kuka on nk. musta paavi? Ettekö? No, hänellä ei ole tapana pitää itsestään meteliä. Mustaksi paaviksi kutsutaan jesuiittojen kenraalia, joka varsinaisesti hoitelee kaikki käytännön hommat paavipaavin taustalla.

Jesuiitoilta olemme saaneet moton: "Tarkoitus pyhittää keinot" – jonka aikanaan sai tuta mm. paavi Klemens neljästoista, joka kivuliaasti tajusi syöneensä myrkytetyn omenan – ja kärsi loppuikänsä, eli vielä vuoden ajan, siitä että oli pyrkinyt heittämään jesuiitat ulos Vatikaanista. Kuten edeltäjänsäkin, joka oli myöskin murhattu.

Jesuiittojen perustaja, Martín Ignacio Martínez de Mallea, joka hänkin jostain syystä vaihtoi sukunimensä (tämä tuntuu olevan modus operandi kaikilla jotka pitävät toimintansa mieluummin valolta suojattuna), löytyy googlaamalla... Ei yllättäin kovin kattavasti esiteltynä wikipediastakaan. Mutta sen sijaan hänen myöhemmän sukunimensä mukaan nimettyjä kouluja löytyy ympäri maailman – niin kuin oli alusta lähtien tarkoituskin.

Ignacio oli vajaat puolentuhatta vuotta sitten taistelussa invalidisoitunut fransiskaanimunkki, joka toipilaana ollessaan totesi, että sotilasura on ohi, paitsi jos löytäisi itselleen uuden tarkoituksen. Joten Ignacio hankkiutui 30 päiväksi luolaan.

Kuten hyvin tiedämme, 30 päivää luolassa on taattu tapa saada hallusinaatioita. Itse asiassa siihen riittää puolisen tuntia, mutta kuukausi takaa sen, että ihminen ei tule takaisin entisellään. Ignaciolla lohtuna oli kuitenkin yksi ja sama hallusinaatio: valtava käärme, joka pysytteli fokuksen ulkopuolella, mutta jolla näytti olevan hehkuvat silmät.

Joten Ignacio perusti paaville armeijan, jonka toimintatavat perustuvat järjestelmälliseen petokseen ja soluttautumiseen – heikäläisiä löytyy mm. jokaisen tiedustelupalvelun johdosta. 

Ignacion käsikirja jesuiitoille on karua luettavaa: se kertoo systemaattisen ohjelman, jolla rikotaan kaikki toimivat rakenteet lietsomalla vaivihkaa eripuraa, ja hyödynnetään itse synnytettyä kaaosta – ja annetaan itsestä kuva hyväntekijänä, joka sattuu samalla hyötymään rahallisesti leskistä joista on leskiä tehnyt.

Jesuiittojen koulutus alkaa persoonan täydellisellä musertamisella. Hän voi kääntyä mihin tahansa uskontoon, opetella minkä tahansa elämäntavan – mutta koska hänet on ohjelmoitu, hän toimii katolisen kirkon etujen puolesta, aina. Jesuiitta on vastuussa vain hierarkiassa ylempänä olevalle – hän siis murhatessaankin voi todeta: "Mä olen vaan töissä täällä".

Sattumoisin Vatikaanin tämänhetkinen paavi on myöskin jesuiitta – ensimmäisenä paavina koskaan. Hän ei kuitenkaan ole jesuiittojen hierarkiassa korkeimmalla; musta paavi on. Joten kuka on kenen pomo?

Ei kommentteja: