keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pyykkikoneen lunnaat

Ah, arki ja sen haasteet.

Pesukone kidnappasi viimeisimmän pyykkilastinsa: ”Hähähä, täällä homehtuu aimo annos tyypin garderoobista, hähähä.” Mietin mitä se haluaa, mutta se ei kerro. Pieni punainen valo vaatii huoltoa, mutta nykyään kaikki pikkuprobleemit pitäisi muka luovuttaa ammattilaisille.

Mitään korjaajaa en kutsu ainakaan heti. Enkä mihinkään huoltoon rupea roudaamaan. Avaamaan konetta rupean.

Minä olen yhden koneen avannut ja korjannut, mutta nämä uudemmat mallit tietysti tehdään niin, että ne on mahdollisimman hankala purkaa. Kun saat kyljen auki, huomaat että siellä puolen metrin päässä on vielä joku ruuvi, joka pitää ilmeisesti avata jollain teleskooppiruuvaimella. Kiva.

Eikä tuolla raottamisella vielä selvinnyt ollenkaan missä on ne hiilet jotka mahdollisesti pitäisi uusia. Hihna näyttäisi olevan ehjä, eikä mikään siis edelleenkään selitä miksi rumpua ei saa edes manuaalisesti käännettyä niin että saisi ne kosteannihkeät vaatteet ulos. Yhden klipsin olen jo katkaissut siitä värkistä kun en ajoissa hiffannut mitä kaikkea tuota peltiä oli kiinni pitämässä.

Näissä tilanteissa minulla aina tulee ponnekas ”pitäkää tunkkinne” -reaktio. Keräilen inspiraatiota ja duunailen jotain ihan muuta. Kiroilen ehkä vähän. Silleen zenisti. Om mani padme hum.

4 kommenttia:

- S - kirjoitti...

Jokos olet saanut pyykit ulos koneesta? Rupeavat pian homehtumaan siellä... ;)

kasbach kirjoitti...

Juuh, kyllä ne sieltä melkoisen venkoilun jälkeen ulos sai... Kätevästi oli luukku auennut kesken kaiken, ja jumittautunut vastuksen pidikkeeseen. Tämän tilanteen korjasin hellävaraisesti sorkkaraudalla, ja nyt onkin vähän iäkkäämpi lainakone hoitamassa hommia; tätä jumahtanutta en välttämättä enää kasaan saa...

mallamoija kirjoitti...

Mie oisin suosiolla vaan soittanu vakuutusyhtiöön ja vaatinut korvauksia. Se on sitten eri asia olisko niitä irronnut..,kaikki kunnia yritteliäälle tee-se-itse-miehelle....

kasbach kirjoitti...

Vakuutusyhtiö, tosiaan... Kuinka mulla ei käyny mielessäkään tuo? Meinaan kun tee-se-itse-ideologia ei todellakaan majaile näiden seinien sisällä: siellä lepäilee semipurettuna kone kylppärissä nyttenniin ja odottelee vissiin saunatontun hoitavan hommat loppuun asti.