tiistai 1. lokakuuta 2013

Maskissa

Mikähän mulla mahtoi olla ideana laittaa tuo facebook-badge tuohon oikealle joskus? Siis sikäli, että enhän minä käytä koko tiliä oikein koskaan. Silloin harvoin kun satun käymään, huomaan sinne ilmaantuneen kaveripyyntöjä ihmisiltä joita en lainkaan tunne – mutta kun en muista milloin olisin edellisen kerran käynyt, eikä siten ole harmainta hajua kuinka pitkään pyynnöt on siellä roikkuneet (että lienevätkö enää voimassakaan ne), en jaksa vastata niihin mitään. Onko tämä nyt jotenkin laitaa, tämmöinen?

Ei taida olla. Ensin vokotellaan ihmisiä hinkumaan kavereiksi ja sitten tarjotaan vain kylmää olkapäätä (Ach, Anglizismus!); reiluu. Mutta pakkohan tuollainen badge oli tehdä kun kerran tuli huomanneeksi että sellainen oli mahdollista – koska mahdollinen = välttämätön.

Niin, ja sekin vielä, että kyseinen fesesivu ei ole tietenkään julkinen, vaan ihan vain yksityinen… Mikä on sikäli sekin dorkaa, että kyseessä on kuitenkin virtuaalinen henkilö, jota ei ole yksityisesti oikeastaan edes olemassa.

Tämä vaatii kyllä vähän avaamista sikäli tämä nettipersoonallisuus, että kun juuri kukaan reaalimaailman tutuista ei tunne Olïver Kaïmaa, ja sitten taas ne jotka tuntevat, eivät tiedä ihmistä nimimerkin takana… Olo on kuin tohtori Jekyllillä heräilemässä katuojasta (Heräsikö tyyppi koskaan katuojasta vai aina kivasti vällyjen välistä? En ole lukenut opusta, nimittäin, niin en tiedä).

Että mikä järki? Olen tätä ennenkin koittanut itseltäni kysellä, mutta en ole tullut vastanneeksi. En taida tietää, vai? Tavatonta.

Ei kommentteja: