tiistai 1. lokakuuta 2013

Lihaisa lokakuu

Ajattelin ihan maailmaa parantaakseni ruveta syömään enemmän lihaa. Kun nimittäin tilannehan on se, että jos väki rupeaa vegetaristeiksi, pitää maapallon koko pinta-ala raivata viljelysalaksi – jos halutaan ruokkia sama määrä ihmisiä. Varsinkin jos halutaan luomua, jolloin pitää jollain ilveellä saada kuukin viljelyskelpoiseksi onnettomien satojensa takia.

'(Yhtäältä ravitsemuksen heikentyminen [ja eroosion lisääntyminen] toki huolehtii sitten siitä että keski-ikä laskee ja populaatio vähenee, ja lopulta ollaankin palattu takaisin keräilykulttuuriin {muttei metsästyksen pariin kun ei enää haluta lihaa syödä kerta}...)

Olen havainnut netosfäärissä puhuttavan lihattomasta lokakuusta, jonka jäljittäminen ilmastohihhulien ideaksi kesti noin minuutin. Olemme siis jälleen aiheen: "Katukaa ja tehkää parannus, sillä jeesus tulee ja tallaa hiilijalanjäljellä teidät maanrakoon!" äärellä. Repikäämme ihokkaitamme, sillä totisesti minä sanon teille.

4 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Olen ollut ymmärtänyt niin, että eläinten ruokkimiseen tarvitaan paljon viljelysalaa verrattuna siihen, että tuo viljelty kasvis tarjoiltaisiin suoraan ihmisille. Jotenkin tuo sinun teoriasi on ontuva.

kasbach kirjoitti...

No, minä näen asian näin: liha on tiivistettyä energiaa suhteessa kasviksiin. Jos halutaan saada sama joulemäärä vaikkapa nauriista, täytyy lisätä viljelyspinta-alaa.

En nyt onnistu löytämään mitään vertailevaa tutkimusta, joka kertoisi montako aaria vegetuotanto tarvitsee suhteessa lihantuotantoon, joten mutulla mennään puolin ja toisin.

Mutta kirjoitushan on käytännössä väsymyksen ilmaus siitä, miten tuota ilmastonmuutoshömppää tulee joka suunnalta, täysin tosiasioista riippumatta. Tulevaisuuden ennustaminen on ihan yhtä validia lintujen sisälmyksistä kuin tietokonemallinnusten kautta veikattuina, ja tähän tuhlataan aivan järjetön määrä aivoresursseja: syyllistämään ihmisiä asioista joiden korrelaatioista ei tiedetä yhtään mitään.

Heidi kirjoitti...

Ymmärrän sinua. Suurin osa maapallon asukkaista käyttää lihaa melko niukasti, sillä se on kuitenkin kallista. Lapsuudessani ei puhuttu koulujen kasvispäivistä, mutta parina päivänä tarjottiin puuroa, jota syötiin myös kotona päivälliseksi.

Minua ärsyttää kaikki homeopatiahörhöily, toisaalta placebo on voimakas aine. En myöskään ymmärrä geenimuuntelun vastustusta, jos sillä saadaan jalostettua kestävämpiä ja tuholaisille vastustuskykyisiä viljelykasveja.

kasbach kirjoitti...

Geenimuuntelun vastustus on tosiaan sekin ihme hysterisointia. Jos sen avulla saadaan vähemmillä resursseilla enemmän ja terveellisempää safkaa... Kysehän on ihan vaan jalostuksesta, mutta tarkemmasta ja nopeammasta kuin perinteinen jalostus.

Ja homeopatia, huhhei. Tuohan on - uskomatonta mutta totta - kirjattu luomutuottajien ohjeistukseen ensisijaiseksi hoidoksi eläinten kremppoihin, mikä on sekin aivan käsittämätön ratkaisu...