lauantai 21. syyskuuta 2013

Ratkaisu kaikkeen

Hei, tosi hyvä idea tuli mieleen. Kato kun ihmisiä pitää potkia työttömiksi, ja sitten työttömät pitää laittaa ilmaiseksi leikkimään työntekoa – koska juuri näin nyt vain pitää tehdä (koska vaikkapa valtion aiheuttamiin palkkausmenoihin ei missään nimessä voi kajota, tai vaikkapa verotusta järkevöittää noin ylipäätään) – niin eikö olisi kaikkein fiksuinta, että ne, jotka aiotaan potkia pihalle, ei potkitakaan, vaan pidetään töissä, mutta ilman palkkaa?

Ei tulisi jäljellejääneillekään kiire kun kaikki jatkuisi niin kuin ennenkin! Eikä tarttis mitään työvoimastoja pyörittää, paitti tietysti niitten työvoimastojen työntekijöiden takia kun eihän niitäkään kannattais pois potkia; lakattaisiin vain maksamasta niille palkkaa kun ei niillä mitään virkaa enää olisi. Mutta kaikki ongelmat ratkeaisi, koska

eiväthän ihmiset ole töissä siksi että saisivat siitä palkkaa jolla kustantaa vaikkapa elämistä, vaan siksi että pitää näyttää työteliäältä.

Jeh! Hyvin ratkaisin tämän… mikä se oli? Joku vaje. Kestävyysvaje. Sen ratkaisin. Kyllä olisi kestävällä pohjalla kaikki, vähän niin kuin nytkin on, mutta vielä vähän enemmän! Ei kosketa ongelmien juuriin, vaan kivasti nipsaistaan aina sieltä ja täältä että näyttää, no, kivalta.

Pikkuisen hei puhalletaan nyt kyllä kimalletta ilmoille, ja saippuakuplia ynnä serpentiiniä (yhteiseen hiileen samassa veneessä), kun oltiin niin innovatiivisia! Hyvä me! Yhteistyöllä kaikki hoituu! Vähän ylimääräisiä bonuksia olen nyt ansainnut, jokusen miljoonan edestä. Tiks.

Ei kommentteja: