keskiviikko 28. elokuuta 2013

Pakko säätää

Luppoaika tulee kalliiksi. Varsinkin toisten luppoaika.

Käytin vastikään auton katsastuksessa. Mitään isompaa häikkää siinä ei pitänyt olla, eikä ollutkaan. Eihän tuossa uusimmassa kiesissä ole koko aikana mitään ongelmia ollut. Mutta yksi pikku bugi.

Ja kun siinä katsastusinsinöörillä sattui olemaan hetki joutoaikaa, kun edellistä hyrysysyä vielä lepuuteltiin pukilla, niin keksi hän sitten aikaa tappaakseen räplätä vähän ajovalojen korkeuden säädintä. Että ropellanpa tästä kun vähän käy aika pitkäksi vissiin.

Sillä lailla. Eihän se oikeanpuoleinen valo ole koko aikana mitenkään reagoinut, mutta ei sitä ole kyllä ennen räpellettykään. Ainakin kaksi katsastusta on jo selvitty ilman turhia sormeiluja. Saakura.

Kakssataakolkeet euroo! Kakssataa ja kolkeet! Pelkkä osa. Työt päälle.

Hetken kyllä harkitsin kumpi tulee halvemmaksi, sakot vai osa, mutta totesin että viimeistään seuraavassa katsastuksessa siihen taas pitää jonkun yli-innokkaan katsastelijan mennä kajoamaan kun kerran rekisteriotteestakin nyt maininta löytyy, että pentele, korjataan sitten. Juukeli. Kyllä liikenneturvallisuus kohenee kummasti.

Kiitti. Tiedänpä taas yhden katsastuskonttorin johon en tule enää menemään. Pannahinen.

4 kommenttia:

- S - kirjoitti...

Ihanan kallista!
Kyllä oli osalla hintaa... :-/
Mä joskus ihmettelin, että mitä sillä säätönämikällä edes tekee? Veivaa sit kun takapenkille istuu kaikki yli sataviiskytkiloset sukulaiset, vai?

Katsastuskonttorit on pääsääntöisesti arsesta.

kasbach kirjoitti...

Kyl maar niin sieppasi syömmestä kun hinnan kuulin. M'olin ihan siinä harhakuvitelmassa että kyseessä olis joku parin kympin rele, vaan kun ei: koko liikuttelumoottori vaihtoon, eikä mitään harakiriosia olemassa... Kyllä katsastelu tars äkkiä tehdä laittomaksi jonkun kiristys- & suojelurahalakimomentin nojalla.

- S - kirjoitti...

Niin, etenkin kun vähän aikaa sitten uutisoivat, että katsastusmiehistä alkaa olla pulaa kun niiden koulutus lopetettiin jokunen vuosi sitten tai jotain sinnepäin.

En usko, että kukaan jäisi kaipaamaan jokavuotista katsastuspakkoa jos sitä väliä vaikka vähän harvennettaisiin. Tai arvottaisiin, että kenen kosla tänä vuonna joutuu syyniin.

kasbach kirjoitti...

Oli pakko guuglata kun heräsi jo toivo että kuolevat dinosaurukset sukupuuttoon: http://yle.fi/uutiset/autokatsastajista_krooninen_pula/6746805
mutta näköjään katsastajapula koskee lähinnä pääkaupunkiseutua – täällä vanhan pääkaupungin vaikutusalueella niitä parveilee kuitenkin ihan oman kurssiohjelman tuottamina... Dämn.