lauantai 25. toukokuuta 2013

Tulppaani spekuloin

Arki, tuo arkkivihollinen. Ja varsinkin ruohonleikkuu, ei jumpe. Tuossa kesän toista operaatiota aloittaessani kuulostelin värkin käyvän hiukan vaivalloisen oloisesti, ja ajattelin tehdä pikaisen varikkokäynnin.

Että oisko öljyä siellä. Oli. Vaan edelliseltä kerralta oli jäänyt ruohonraatoa aimo mätäs leikkuuteräosastolle. Siinä kätevästi sain bensaa samalla vähennettyä kun kallistelin konetta.

Ja ei kun kiskomaan narusta. Tämä Stiga se on siitä kätevä, että lähtee aina ensimmäisellä nykäisyllä! Paitsi nyt. Ei lähtenyt lainkaan enää. Ei mitään tapahdu.

Kirosanoilla ajattelin ryydittää laitteen käyntiin. Vähän räpläsin eestaas sitä käyntihanikkaa myöskin, koska eestaas räplääminen kirosanoilla ryyditettynä yleensä toimii. No, ei toiminut.

Mikä voi mättää? Ruohonleikkuri ei kovin perin monimutkainen laite ole, joten suuntasin kirurginkatseeni sytytystulppaan. Vaikka viimeksi ei kylläkään ollut mitään ongelmaa käynnin kanssa, että mistä se nyt suuttui muka. Vaan voiko leikkurissa enää mitään muuta kohtaa olla joka voisi nikotella? Ei. Kai.

Mutta missä kaikki työkalut? Missä tulppa-avain? Onko minulla tulppa-avainta? Ei taida olla? Joku kiintoavain? Jakari ei taida mahtua?

Hermot. Aina menee hermot viimeistään tässä kohtaa. Syrjäkarein vilkaisin toista konetta, sitä, jonka takia tuon Stigan toissakesänä kirpparilta hommasin. Kun nimittäin ei tuo toinen (so. ensimmäinen) lähtenyt silloin enää käyntiin. Ja nyt siis tallissa kaksi värkkiä joista kumpikaan ei toimi.

Että mikäs siinä nyt olikaan vialla? Olisinko parissa vuodessa saanut kypsyteltyä ratkaisun? 

Ai juu, tässä kieltäytyi snara liikkumasta lain? Mites, onko bensaa? On. Ihan täysi tankki. Ei kyllä ihan freesiä juissia enää tuo. Mites se leikkuuteräosasto? Ohoo, täälläkin on aika mellevästi tätä rehua tallessa – riivitäänpä pois. 

Kappas, nyt käynnistysnaru suostuu pyörittäämään starttia. Ei vain todellakaan käynnisty. Alusta lähtien oli onneton tuo käynnistyssysteemi kun jonkun himputin turvallisuushömpötyksen takia pitää muistaakseni samaan aikaan pitää tuota kahvaa pohjassa vai miten se nyt meni. Mutta ei edes lupaa tämä.

Mites öljy? Ai juu, tässä oli semmoinen korkki, joka jostain syystä kiinnittyy niin, että tuo koko runko lähtee pyörimään. Kiva.

Kuulkaa kun olisi ihan tarpeeksi ryhtymistä jo pelkästään tuossa pihan parturoinnissa. En minä jaksa olla koko aikaa säätämässä joka saakuran nippeliä.

Joten vietän tässä luovaa taukoa. Odotan jumalaista inspiraatiota, jonka on syytä langeta päälle aika pian, koska parin päivän päästä ei ilman puimuria enää hommasta hevin selviä. Eikä kerkiä leikellä myöskään. Viimekesäistä sain aika paljon niitellä kevään ensileikkuulla kun joutui liian pitkään odottelemaan vuosi sitten.

5 kommenttia:

kasbach kirjoitti...

Kautta Teutateksen! Onneksi tajusin jättää värkin Taraniksen (jota tosin taisin manata sillä suomalaisemmalla nimellä paikalle...) huomaan hetkeksi, sillä hän ystävällisesti kuivatti yli-innokkaan tulpan, ja pääsin teutaroimaan etupihan jo sileäksi. Sitten loppui bensa, joten suon itselleni taas hengähdystauon.

19 muuten ei ole tarpeeksi iso lenkki tulpan irrottamiseen, jos joku tuota sattui miettimään. Lieneekö tulppa-avaimessa joku 20 ja puoli -koko vai mikä; en tiä kun meikäläisen pakki näyttää vähän rajalliselta.

- S - kirjoitti...

Kuulostaa AIVAN liian monimutkaiselta! :D
Mutta hyvä, että tuli kuntoon ja pääsit niittohommiin.

Meillä on vaan miesvoimalla liikkuva leikkuri ja halpa siimaleikkuri. Niillä on pärjätty tähän asti. :)

kasbach kirjoitti...

Kesäisin - jostain syystä aina viikon välein - haaveilen semmoisesta istuttavasta mallista... joka tosin osoittautuisi varmasti kalliiksi virheeksi. Kerran olen toisissa yhteyksissä sellaisella ajanut, puoli metriä. Sen jälkeen piti vaihtaa työnneltävään versioon kun ei suostunut päältäajettava enää käynnistymään lain. I've got the touch, u see.

- S - kirjoitti...

Ymmärrän.
Meillä Siippa haaveilee sellaisesta istuttavasta mallista, mutta siihen liittyy sellainen pieni ongelma, että eihän moinen helvetinkone mahdu edes meidän pihalle!
Nyt kokeiltiin taloyhtiön yhteistä sähkömallia ja se tuntui tyydyttävän pihaorjaa... Ehkä sillä mennään siis.

Mutta osta vaan jos halvalla saat, toimivan. Sulla lienee isompi piha kuin meillä. ;)

kasbach kirjoitti...

...tai sitten semmoinen robottileikkuri, vähänkö olis mahee – eikä maksaisikaan kuin puolet istuttavan hinnasta...

Tuossa taas kävin nykimässä leikkurin narua, ja odottelen sen tulpan kuivamista jälleen...