perjantai 15. helmikuuta 2013

Menttaalinyrjähdyksiä

Au. Rupesin ihan tehokkuuden nimissä pitämään listoja – akustisella kynä & paperi -käyttöjärjestelmällä, joka omalla arkaaisella tavallaan on kuitenkin kaikkein nopein systeemi. Päässä kun helposti – toisiinsä törmäillen – pyörii kymmeniä asioita tietoisen ja tiedostamattoman pintavesissä pärskien, ja välimuistiin mahtuu kuitenkin kerrallaan vain se seitsemän artikkelia. Siellä hukuttelevat toisiaan olennaiset ja vähemmän tärkeät niin että loiske käy.

Ajukopassa tapahtuikin hyvin lyhyessä ajassa tietty helpottunut henkäys, tilantuntu valtasi ohimolohkot. Maailmaan ilmaantui järjestys kera jämptiyden.

Mutta koskapa en vuosiin ole kirjoittanut pännää käyttäen jatkuvalla syötöllä (kun tuota tungosta sai varsinkin alkuun setviä ihan koko ajan – siis jumankauta on ajatus kerkeä, meinaan), seuraus kyseisestä skripturoinnista on luonnollisestikin jännetuppitulehdus.

En taida nyt ainakaan viikkoon käydä kössäämässä, kun kahvikupin kallistus jo kääntää sanan säilää ranteessa… Mutta tolkun toiminta vaatii omat uhrinsa, kai. Kasvukipuja.

Eikä tuo listojen käyttö ole ihan vielä joka soluun asti ehtinyt. Esimerkiksi niiden jälkikäteinen syynäily tuppaa unohtumaan, ja myöskään aktioon singahtaminen ei ole ihan räjähdysaltteinta – kun asioita toden totta on jäänyt nurkkiin nuohottaviksi. Kesken on myös listojen selkiyttäminen eri työvaiheisiin… Niin, hektinen, kirjoitanpa tuonkin nyt heti muistiin. Au.

Mutta siis että tässä tulee samalla pidettyä aivoriihtä käynnissä – avattua horisontteja äkkivääriin suuntiin – kun rustaa talteen ihan kaikki aivojen rusahdukset. Tulee selkiytettyä konsepteja ja hypittyä konventionaalisen, rajoittuneen, nysväilyajattelun ulkopuolelle. Melkoiseen liitoon pääsee toisinaan kun vetreytyy harmaa massa, kaiken sälän alla maattuaan.

Kvanttiajattelua, sanoisi tuotteistaja, vain lievästi todellisuutta muokaten. Nettoaisi tuhansia tukaatteja omalla "vallankumouksellisella" kvanttilehtiömetodillaan. Patentti olisi jo vetämässä, ja nettisivulla lukisi: "But wait, there's more!" 

Ei kommentteja: