keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Paroxysmaattista kamarikomediaa

Kyllä, leffain tuijottelu on sivistävää. Ja kulttuurihistoria toisinaan hämmentävää. En esimerkiksi tiennyt, saati osannut kuvitellakaan, että viktoriaanisena aikana ihan aikuisten oikeasti naisten "hysteriaksi" "diagnosoitua" "oireyhtymää" (tässä yhteydessä lähes jokainen sana pitää laittaa lainausmerkkeihin) "hoidettiin" hiplaamalla "sieltä".

Siis että lääkärisedät todella hoitivat "kohdun liikkumisesta kärsiviä" potilaitaan – ilman mitään seksuaalista virettä, koskapa siis oltiin viktoriaanisen viattomia – hieromalla joystickin seutuvilta, kunnes saavutettiin paroxysmaattinen… katharsis, eli siis saatiin "laukaistua hysteerinen jännite".

Ja kyseisen alan tohtoreilla tuppasi ammattivaivaksi ilmaantumaan todella rasittuneet kädet. …Minkä auttamiseksi keksittiin höyrykoneella käyvä vibraattori, josta saatiin sitten varsin nopeasti innovoitua hiukan vähemmän tilaa vievä sähkövekotin, joka taas ampaisi viidenneksi myydyimmäksi kodinkoneeksi.

Tästä kaikesta olisin edelleen pimennossa, jonsen olisi sattunut kahlaamaan Episodin arvosteluja, ja törmännyt tiivistelmään romanttisesta komediasta nimeltään "Hysteria". Hauska pätkä. Ei ollenkaan räävitön, vaan, no, brittiläisen pidättyväinen, sillä hymyilyttävän hyvänsuovalla tavalla.

Wikipedia tietää kertoa, että vibraattorit ovat tällä hetkellä kiellettyjä Intiassa, ja Alabamassa niitä luonnollisestikin saa vain lääkärin määräyksestä. Voisin kyllä kuvitella että useampiakin kieltolakimaita löytyy, koskapa maailma edelleen on melkoinen karikatyyri omasta potentiaalistaan. 

3 kommenttia:

Oma tila ja ajatuksia kirjoitti...

Mikähän helevatsu siinä on, että naisen seksuaalisuus on mörkö vielä monella tapaa, PRKL! Vai että lääkärin määräyksestä... Olis varmaan ihan kamalaa, jos puutteessa oleva nainen sais orgasmin isseksein ja vielä nauttis siitä. RAIVOSTUTTAVAA.

Ps. Raivoaminen ei ollut sinuun kohdistuvaa, vaan kuten saatoit jo arvatakin, sellaista yleisellä tasolla keuhkoamista.

kasbach kirjoitti...

Seksuaalisuus on pelvoittava mörkö, joka vie järjen - varsinkin jos hommaa harrastaa soolona. Ja nainen on niin kompleksinen olento, että semmoisen itselaukeilusta seuraa kyllä pelkkää anarkiaa, varmastikin.
Huh huh, ei kai nyt kukaan huvikseen sentään mitään... touhuile? Eihän? Itse en ainakaan edes tiedä mistä tässä nyt puhutaan, ylipäätäänkään.

Oma tila ja ajatuksia kirjoitti...

Ei ikinä huvikseen tai halusta, vaan lisääntymisen tarpeesta pelkästään. Silloin on kaikilla hyvä mieli..