sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Hömeläätiön kaksi eksemplaaria

Wataaheck

Tarkkaavaisuus on tiettävästi hyve. Parissa asiassa olen viime aikoina todennut tämän saattaneen olla totta.

Lohkolämmitin sekä vaaka. Kuljetamme tarinoita rinnakkain, jotta suspense.

Tuossa kuukausi sitten kun ajattelin ensi kerran lämmittää autoa ennen liikkeelle lähtöä, havaitsin ettei sisätilanlämmitin toiminut. Samassa muistin elävästi, miten kesemmällä olin tökännyt lohkolämmittimen pistokkeen hiekkakasaan ahtaassa paikassa käännellessäni. Voi juma: aivan varmasti oli piuha poikki.

Jokin aika sitten rupesin kiroamaan vaa'alla käydessäni, että kummasti paino nousee vaikka mitään drastisempia muutoksia elintavoissa ei ollut tapahtunut. Vähitellen löystynyt hiilarikuri oli tosin saattanut hiipiä elimistön salakuljetukseen, mutta tuohan olisi lähinnä pidemmän aikavälin jutska, ja tämä tapahtui aika lailla yhdessä yössä.

Kävin jossain välissä sitten korjaamolla tsekkaamassa josko tässä kuun vaihteen jälkeen olisi tilaa. Siinä hiukan ilmadiagnosoitiin ennen buukkailua: olinko tsekannut sulakkeen, tarkistanut että sisätilanlämmitin ei ollut kosahtanut, että virta tulee sisäpistokkeeseen… Vaihtoehtojahan on monia.

Kävelin vaa'an ohi. Kummasti siinä näytti seisovan parikiloinen aave. En heti muistanut minkä verran sielu eksaktisti painoi, mutta katsoin parhaaksi vilkaista vaakaa lähemmin.

Tsekkasin sulakkeet. En löytänyt mitään vikaa. Sulaketaulun luukun inforuutu kaikkine lyhenteineen ei tosin ollut erityisen valaiseva. Samalla koitin vilkuilla että minkähän takana keskelle klasia kosahtanut takalasinpyyhin mahtoi olla. Hullua hurskaammaksi tokko; ei silmiin palaneita.

Löysin kalibrointipyörylän vaa'an sivustalta. Muistelin mitenkä vaakaa on tapana potkiskella laattialla. Pyöräytin nollan viivan kohdalle. Olin äkkiä pari kiloa kevyempi.

Rupesin jäljittämään virtakatkosta auton kieppeiltä. Seurasin lämmittimen jatkojohtoa. Ei ollut, ei. Seinässä nimittäin. Ihan varma olin ollut, että tottahan se nyt kiinni olisi. Miksi ihmeessä se nyt irti muka olisi kesän ollut? Vain siksikö että lohkolämppärille ei välttämättä juuri silloin ole kovasti käyttöä? Ja töpseleitä taas on rajallisesti aina? Ja virtaa saattaa jokin muukin laite tarvita? Ai jaha? Että motiivi ja mahdollisesti tilaisuus?

Kyllä, tietynasteisellä hömelöinnillä voi ihminen yllättää itsensä iloisesti! Hömelöi sinäkin, ja katharsis on varma(hko)! 

Ei kommentteja: