tiistai 23. lokakuuta 2012

Steitmenttejä näköalattomuuksista

Kaksi asiaa: Estelle ja Kataisen "puukottaja". Aloitetaan jälkimmäisestä.

Jo eilen tapaus vaikutti epämääräisestä uutisoinnista huolimatta ihan muulta kuin minä se otsikoitiin, ja tänään on jo saatu luettavaksi, mitä puukon kanssa paikalle tullut tyyppi oikeasti sanoi.

"Voisitko sinä lopettaa minut?"

Avuttomuuden ilmaus, jonka jatko voisi kuulua "…koska niinhän sä teet joka tapauksessa masinoimalla kurjuuden maksimointia."

En kuulu varsin köyhälistöön, joten en tiedä millainen on nykyään tuilla elävien todellisuus. Sen tiedän mitä näköalattomuus oman elämän suhteen saa aikaan, ja tukiverkkojen paperiseen syleilyyn sotkeutuminen aiheuttaa näköalattomuutta.

Tämähän on jälleen kyökkipsykologisointia, mutta tämä "teuraalle" alistunut ei selvästikään ole nähnyt enää elämässään mitään suuntaa, ja kuvittelee poliitikkojen päättävän hänen puolestaan mitä elämällään tehdä.

Jos hyvinvointivaltio halutaan ajaa alas, siinä rinnalla on syytä purkaa byrooloukku, johon työelämästä hetkeksikin pudonnut lukitaan. Työttömiähän hyvin tehokkaasti estetään työllistymästä sillä, että karanteeni uhkaa heti oma-aloitteista. Niin kauan kuin oma-aloitteisuudesta rangaistaan, voidaan varautua enenevissä määrin omituisiin kohtaamisiin vaalikojuilla.

---

Estelle sitten? Mediahan on kovasti sympannut kyseisen aluksen hyviä tarkoitusperiä, mutta tässäkin on kyse yhdenlaisesta näköalattomuudesta.

Miksi niitä kamoja ei toimitettu suoraan arabivaltioiden kautta? Koska sitä kautta ne varsinkaan eivät olisi päätyneet perille. Gazan kurjuudesta vastaa ennen kaikkea Hamas, joka on pitänyt aluetta pakolaisleiritilassa vuosikymmeniä. Kyseessä on puskurialue, jolla pidetään keinotekoisesti yllä jatkuvaa sotatilaa.

Mutta sinne piti sitten väkisin änkeä, vaikka kaikilla oli tiedossa että perille ei päästä. Jokaisella kyydissä olleella oli horjumattomaksi juntattu poliittinen mielipide matkakumppanina, ja sitä mielipidettä ei tarkisteta, koskapa se perustuu primaaliin tunteeseen. Adrenaliiniaddiktit itsensäkorottajat siellä vain seiväsmatkailevat promotakseen terroristijärjestölle lisää uhristatusta. Perästä kuuluu (räjähdysääniä lisää ja lisää).

Ei kommentteja: