tiistai 30. lokakuuta 2012

Jälleen yksien lumevaalien jälkeen

Kuten jokainen tietää, demokratia tarkoittaa joukkojen valtaa. Meidän niemellä näitä joukkoja ovat puolueet, jotka kahmivat (automaattisesti) itselleen masinointitukea sitä enemmän, mitä suurempia ovat.

Mitä enemmän masinointitukea puolueilla on, sitä enemmän niillä on valtaa. Mitä enemmän niillä on valtaa, sitä kernaammin äänestäjät heille äänensä antavat. Eivät paremmastakaan ymmärrä. Luulevat, ettei vaihtoehtoja ole.

Puolueiden edustajat voivat vaalilupauksissaan maalailla mitä paratiiseja tahansa, mutta päätöksentekotilanteissa puhuu puolue, ei yksilö. Ja puolueet puhuvat eturyhmiensä suilla.

Täällä landella valinnanvara näytti olevan täysin noiden suurimpien kabaalien hallussa, joten oli myöskin hyödytöntä äänestää. Ei ollut Muutos2011 valittavissa, eikähän tuolla possella ole vielä minkäänlaista vipuvoimaakaan. Kohti kansanvaltaa ei siis olla menossa, vaan pitäydytään hyvävelijärjestelmässä.

Joten nyt kun kovasti syyllistetään meitä nukkuvia, kannattaisi kääntää katseet siihen, mistä ihmiset haluavat äänestää: asioista, ei tyhjistä lupauksista. Kansanvalta ei ole puolueiden valtaa. Se ei ole alueosuuskauppojen valtaa. Se ei ole virkamiesten valtaa. Se ei ole budjetin debet taikka kredit. Kansanvalta on sitä, että kansalaiset saavat vaikuttaa itseään hotsittaviin asioihin.

Sitä me emme saa tehdä. Me saamme äänestää kumileimasimia, jotka valituksi tultuaan ryhtyvät tekemään kaikkensa, jotta tulisivat valituiksi seuraavankin kerran. Minua sellainen ei huvita.

Ei kommentteja: